A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen

Det hadde ikke gått mer enn 4 minutter før den første ballen gikk forbi Steffan Hagerup i «Kisa-målet» og det sto 1-0 til Ranheim. Det var Marcus Mehnert som scoret sitt tredje mål for hjemmelaget. Første omgang var jevnspilt, men Ranheim scoret målene. Det sto utrolige 3-0 til pause! At det skulle ende med hele 5-1 var det bare Jens Juberg som trodde. Han hadde riktig tips og kan vente seg en stor eske Nidars-sjokolade på neste hjemmekamp!

En jevn første omgang

Ranheim startet best. Et langt utspill fra Erlend Tangvik, dagens Ranheims målvakt, ble kontant lagt ned av Erik Tønne som i sin tur så en fremadstormende Mehnert på vå venstre side. Et presist overlegg satte fart på Mehnert som kontant satte ballen i Kisa-målet.

Ullensaker/Kisa fikk sin første sjanse etter 10 minutters spill. Et godt skudd fra Henning Andresen fra 20 meters hold, ble godt reddet av Tangvik i vårt mål. Den neste kom etter 19 minutter. Et presist innlegg fra høyre hadde retning mot Ole Sæter. Sæter gled og ballen gikk inn til Tangvik. Ranheims neste sjanse kom i det 22. minutt. Et godt og hardt innlegg fra Vegard Erlien gikk like på utsiden av 5.meteren. Der var det ingen Ranheim-spillere for å lagge ballen i mål.

Det bølget fram og tilbake med sjanser for begge lag. Kisa hadde sine sjanser i det 25. minutt, men her var Tangvik ut og snappet før det ble riktig farlig. I det 28. minutt sendte Jonas Pereira avgårde et skudd fra 16 meter, men uheldig for bortelaget gikk ballen like utenfor.

Kamanzi er god i alle spillets faser

Så lenge Hareide trener Rosenborg tror jeg at vå nummer 12, Warren Kamanzi, forblir i Ranheim. Han er skikkelig god både defensivt og offensivt. Kanskje den beste vi har til å drible av 3-4 av motstandernes spillere? Dette skjedde i det 32. minutt. Kamanzi lurer av flere av Kisas forsvarsspillere, legger presist inn foran mål der Melkersen er, og setter 2-0 til Ranheim.

Det skulle bli mer av Kamanzi. I det 42. minutt var han igjen på farten på vår høyre side. Han ble møtt av et rikelig antall Kisa-forsvarere. Kamanzi dro seg forbi alle og fyrte av fra 17 meters hold. Ballen gikk i mål og det sto hele 3-0 til Ranheim. Jeg er ikke i stand til å huske om Ranheim har gått til pause i Eliteserien eller OBOS-ligaen med en slik ledelse? Det ble antydet at det en gang skjedde mot Hommelvik i en lavere divisjon!

En stygg start på 2. omgang

Det begynte så forsiktig da dommeren blåste for oppstart på andre omgang. Etter fem minutter ble det uro og uhygge-stemning på tribunene. Jonas Pereira gikk inn i en duell med Mads Reiginiussen Jonas hoppet høyt og falt stygt ned på nakken/ryggen. Det gikk et gisp gjennom de på tribunene. Det er slike hendelser vi ikke ønsker å se på en fotballbane.

Pereira ble liggende i flere minutter før en båre kom trillende inn på gressteppet. Ranheims spillere trakk seg mønstergyldig unna mens Pereira ble behandlet. Etter en stund ble han trillet ut på båre til stor applaus fra publikum. Man måtte ennå vente i 10 minutter før ambulanse kom til banen og kjørte han til St.Olav! Det ser heldigvis ut til at det går bra med spilleren.

Bortelaget scoret

En stygg feil av innbytter Mateo Lopez i det 77. minutt ga Ullensakers Henning Andresen en gylden sjanse til å pynte på resultatet og skape ny spenning i kampen. Ganske så uforstyrret takket han for pasningen og satte ballen enkelt tilside for vår keeper. En annen av våre innbyttere, Sivert Solli, kunne ikke akseptere at bortelaget tok innpå i målprotokollen. Minuttet etter bortelagets mål stormet Sivert fram på sin venstre side og skjøt knallhardt i mål. Det sto 4-1 og vi kunne roe oss ned.

I det 83. minutt skiftet Hugo ut Erlien og Tromsdal. Inn kom «Mikke» Karlsen og Ruben Alte. Det hadde ikke gått mer enn ett minutt før ballen havnet hos Mikke. Han flikket den videre til en løpende Fillip Brattbakk og det sto 5-1. Jeg må ta med at Kisa fikk et frispark fra 20 meters hold i den 89. minutt. Et godt skudd i retning krysset, men her var Tangvik og fanget ballen. Så hadde Erik Tønne en utrolig sjanse fra 40 meters hold. Erik så Kisa-keeperen stå langt ute og fyrte av. Ballen gikk over keeper og i stanga!

Banens beste

Av banens jury ble Warren Kamanzi utropt som lagets beste spiller. Det er noe Ranheimsavisa slutter seg til. Han var ikke bare lagets beste, men banens beste også denne gang!