A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Det ble vanskelig å mobilisere energi til å gi et bilde på kampen i Sandnes. Ranheim var ikke til å kjenne igjen fra sist lørdag. Nå var det tversoverspill, tilbakespill og alt som vi så tidligere i vår. Når vi scorer 4 mål skal det være nok til å vinne en kamp mot en av kandidatene for nedrykk!

Klart Ulf-overtak i 1. omgang

Sandnes-Ulf gikk tøft ut fra start. Hadde ballen mest og var det laget som gikk etter scoring. Det lyktes de med etter 8 minutters spill. En corner fra venstre endte i bena til Ingvald Halgunset og dermed sto det 1-0.

Det skulle imidlertid ikke gå mer enn tre minutter før Marklund la et perfekt innlegg fra venstre. Det endte hos Fillip Brattbakk og det sto 1-1. Alle tenkte vi vel at nå skulle kampen endre karakter?

Det gjorde den ikke. Hjemmelaget skaffet seg en god sjanse i 25. minutt, men skuddet gikk like utenfor. Minuttet etter laget Kamanzi et helt unødvendig frispark som Ekeland fikk pirket i mål. Hjemmelaget fortsatte sitt aggressive spill og det satte vårt forsvar på store prøvelser. I det 31. minutt kom Baidoo alene mot Tangvik, men heldigvis for oss gikk skuddet utenfor.

Minuttet etter tullet både Mikkel Konradsen Ceide og Tangvik det til i samarbeidet dem imellom. Det ga en pågående Jonas Aune muligheten for å løfte ballen over hodet på Tangvik og i måt. 3-1 til hjemmelaget og det så virkelig stygt ut. Det skulle bli verre. I det 36. minutt kom Sandnes Ulf i et angrep på sin venstre side. En usikker Tangvik i vårt mål var fortapt og det sto 4-1 til et av bunnlagene i OBOS-ligaen! I det 44. minutt kunne kampen vært totalt drept, men angriperens skudd gikk i stanga og ut.

Eggen Rismark ga oss håp

Det er ikke første gang Eggen Rismark setter hodet til en corner. Det gjorde han like før dommeren blåste for pause. 4-2 var et resultat vi kunne leve med til pause, gitt at spillet bedret seg i omgang nummer 2.

Det gjorde det ikke

Det hadde ikke gått mer enn 2 minutter av omgangen før Ulfs Jostein Eikeland lurte av Eggen Rismark og det sto 5-2! To minutter senere var den samme Eikeland alene med vår keeper, men her reddet Eggen Rismark oss fra nok et baklengsmål.

Straffe og 5-3

Kampens dommer var godt opp i situasjonen som ga straffe til Ranheim i det 53. minutt. Melkersen skjøt knallhardt i høyre hjørne og helt utagbart for hjemmelaget keeper.

Vi fikk idømt et frispark fra 16 meters hold etter vel femten minutter av omgangen. Mads la an, men skuddet gikk langt over. Mads fikk også en sjanse fra høyre i det 86. minutt, men både for skrå vinkel og for løst skudd ble lett fanget opp.

Da Erik Tønne helt på tampen av kampens ordinære tid fikk ballen i mål og det sto 5-4 øynet vi et lite håp om ett bortepoeng. Men ærlig talt; det hadde vi ikke fortjent. Det ble et surt nederlag for et tannløst Ranheimslag.