A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen             foto: fra klubbene

Logo lesund

 

Det brygger opp til storkamp på Extra Arena i kveld. Klokka 18.00 møtes Ranheim og Ålesund til et åpent oppgjør om plass i cupens 4. runde. Skal vi si at det henger et lite, lite favorittstempel på bortelaget? Vi får se om de kan leve opp til det. Tar jeg for meg lagenes fem siste seriekamper kommer bortelaget best ut. Ålesund kan vise til 4 – 1 – 0 på sine siste fem. Ranheims fasit er 3 – 0 – 2.

Ålesund har puttet 19 baller i motstandernes nett på disse kampene og sluppet inn bare 7 mål. Fasiten viser at Ålesund ikke er helt stødige bak, så her er det muligheter for nettkjenning for våre spillere. Vi har scoret 12 og sluppet inn 11 på våre siste fem. Det tilsier vel at vi ikke er direkte hyperfarlige foran motstanderens mål, men vi er gavmilde i forsvar! Det er å håpe at vi i kveld tetter igjen bak og får fart på scoringsformen.

Gode cupminner fra 2013 og 2014

logo RILDet er nok mange av dere som husker sist gang vi møtte Ålesund i cupen. Også i 2013 var det i 3. runde på daværende Ranheim Stadion. En uhyre spennende og god kamp endte 2-2 etter ordinær tid. Så kom de spennende ekstraomgangene! Da dommeren blåste for endt kamp sto det 4-2 på resultattavlen. Vi var videre til 4. runde og noen av oss drømte allerede da om Ullevål og cupfinale. Jeg mener å huske at jeg selv booket hotell i Oslo til cupfinalehelga straks etter kampen mot Ålesund!

Det ble ikke noen Oslo-tur. Ranheim trakk Molde i 4. runde og da var leken over. Et forsmedelig 0-6 resultat var det Ranheim klarte i Molde.

I 2014 husker fotballfrelste Ranheimsbygg at laget slo ut selveste Rosenborg. Det gjorde vi på Lerkendal! Det sto 2-2 etter ordinær tid, men i ekstraomgangene ble Ranheim for sterke for landets superlag gjennom flere sesonger. Vi scoret 2 i ekstraomgangene, mens Rosenborg måtte klare seg med 1. Dermed ble det avansement til 4. runde. Den gang ble det Brann i Bergen og tap med 4-2.

Ålesund er knepen favoritt

Om jeg legger Norsk Tippings Odds til grunn, gir Ålesund minst igjen for pengene. Oddsen på borteseier er 2,20 og på hjemmeseier 2,55. Uavgjort og ekstraomganger gir en odds på 3,70. Totalt sett er denne kampen et godt tippeobjekt uansett!

Selv om Ålesund har vært kvassest av de to lagene i den senere tid og totalt i år, så skal vi ikke avskrive Ranheim. En av forutsetningene for et godt resultat og avansement er å sikre bak, samtidig som vi får fart på bena og skuddfoten til Melkersen, Solli, Mads, Tønne, Brattbakk og Kamanzi. Jeg kunne gjerne ha tatt med flere også, men om disse sørger for å dra lasset vil de andre følge med. Av Ålesunds tropp nevner jeg en god trener i Lars Arne Nilsen og angrepsspillerne Niklas Castro og Mamadou Diaw. Så har de nettopp fått inn den tidligere Brannspilleren, Kristoffer Barmen, som en drivkraft på midtbanen. Det blir ikke lett, men det kan gå!

Nardo mot Arendal

Jeg må vel også ta med det andre Trondheimslaget som har spilt seg fram til dagens 3. runde. Det er Nardo som har Nissekollen som sin hjemmebane. Nå er denne banen under restaurering så Nardo har funnet seg en alternativ arena for kampen mot Arendal. Kamen spilles på M.U.S. Stadion Sandskogan i Stjørdal.  Arendal er kanskje en overkommelig oppgave for Nardo. Det hadde faktsik vært veldig morsomt om både Ranheim og Nardo hadde gått videre!

Et oppgjør mellom disse lagene i 4. runde ville ha vært noe å se fram til. Vi håper begge vinner og at NFF trekker lagene sammen i neste runde med kamp på Extra Arena.