A+ A A-

tekst og foto: Kjell A. Arntzen

IMG 3312 saneResultatmessig startet ettermiddagens kamp mot Åsane bra. Ranheim førte kampen fram til halvtimen var gått, men etter det ble det mye ballinnehav for bortelaget. Det endte til slutt 2-2 og med poengdeling som sikkert ikke var lagenes høyeste ønske. Hverken Ranheim eller Åsane avanserte på serietabellen.

En jevn første omgang

Åsane hadde kampens første sjanse. Allerede etter 4 minutter kunne laget gått opp i 0-1. Jonas Tillung Fredriksens store sjanse og skudd fra rundt 16 meter gikk heldigvis både over og utenfor. Etter knappe 7 minutter var Brattbakk frampå, men skuddet strøk seg utenfor stolperota.

I det 25. minutt ble Fillip felt innenfor Åsanes 16-meter. Dommeren dømte helt riktig for straffe, En sikker Elias Melkersen satte ballen kontant i nettet. 1-0 til Ranheim og stor jubel på tribunen.

I det 28. minutt reddet Eggen Rismark en hardt Åsane-skudd fra ca. 20 meter. Skuddet hadde retning mot nettmaskene, men Christian blokkerte skuddet på mesterlig vis. Eggen Rismark var også oppe og headet en corner like over Åsanes tverrligger. I det 38. minutt la Marcus Mehnert inn et knallhardt innlegg foran Åsanes mål, men der var det ingen Ranheimsangriper.

I det 44. minutt fikk vi omgangens beste prestasjon. Mads Reiginiussen fikk tak i ballen like utenfor bortelagets 16-meter, lurte av en forsvarer og la en glimrende stikker til en fremadstormende Elias. Melkersen kunne ikke unngå å score og det sto 2-0 til hjemmelaget.

Åsane tok fullstendig over

Det var et mer aggressivt bortelag som kom på banen etter pause. Åsane rullet fram angrep etter angrep, mest på sin høyre side. Allerede i det 57. minutt fikk Åsane sjansen til å redusere. En corner fra venstre ble slått til ny corner fra samme side. Corneren endte imidlertid i Magnus Lenes armer.

Minuttet senere sendte Jonas Fredriksen av gåre et langskudd som suste forbi Lenes og i måt. Det sto 2-1 og det ble ny spenning i kampen. Det ble mye Åsane i minuttene som kom. I det 71. minutt sendte Tomas Kristoffersen et skudd som strøk stolpen. Åsanes spiller nummer 88, Geir André Herrem, som nettopp hadde entret banen, brukte kun minuttet før han sørget for Åsanes utligning.

De siste 10 minuttene prøvde Ranheim iherdig å få alle poengene til Ranheim. Mads hadde et forsøk som gikk rett i Åsanes keeper, Mikke la et knallhardt innlegg (skudd) som gikk til innkast og Åsane avsluttet de fem tilleggsminuttene med å skyte like utenfor. Våre nærmeste konkurrenter, KFUM og Raufoss vant begge siden kamper, og dermed ble vi forbigått av Raufoss.

Det ble 2-2 og for første gang i historien hadde jeg tippet riktig resultat på VIP´n. Til det er å si: - jeg skulle heller ha sett at Ranheim kapret 3 poeng. Nå ble det bare 1 og fortsatt utenfor kvalifiseringsplass.