A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen

En skuffende svak 1. omgang ble heldigvis glemt etter en helt annen 2. omgang. Ranheim var best i ett og alt, men slapp allikevel inn to mål. Når vi scorer fem så har kanskje ikke det så mye å si, men vi får trolig behov for en bedre målforskjell når sluttstrek skal settes? Strømmen framsto - så langt - som det svakeste laget av de som Ranheim har møtt hjemme på Extra Arena i år. 

Vi ledet 1-0 etter 1. omgang

Det var faktisk ikke så mye som skjedde i de 45 minuttene første omgang varte. Spillet bølget fram og tilbake, men med et ørlite overtak til hjemmelaget. Skudd eller farligheter var det lite av i begge ender av banen.

I det 25. minutt slo kampens beste spiller, Marcus Mehnert, en knallhardt innlegg inn foran Strømmens mål. I kampen om ballen innenfor 16-meteren var det nesten uunngåelig at en spiller fikk satt innlegget i mål. Dessverre for Strømmen så var det en av deres egne som la ballen i eget mål.

Med 1-0 til Ranheim ebbet omgangen ut.

Mer fart i 2. omgang

I 2. omgang sto Marcus Mehnert fram. I det 51. minutt sendte han av gårde et skudd som ble slått til corner uten at det ble tellende resultat av den. To minutter senere var Marcus igjen på farten og fyrte av fra rundt 20 meter. Ballen strøk utsiden av stolpen helt oppe i venstre kryss. Det samme skjedde i det 55. minutt. Ballen gikk omtrent som i hans forrige forsøk.

Mål i det 57. minutt

Jakob Tromsdal sto alene på vår side av midtstreken. Han fanget opp et utspill fra Kjellevold i Strømmen-målet, lekte litt med ballen før han sendte en utsøkt pasning til en fremadstormende Elias Melkersen. Elias gjorde ingen feil, tok ned ballen på mesterlig vis og satte den i nettet fra kloss hold. Det sto 2-0 til hjemmelaget.

Vi skulle ikke vente lenge på mål nummer tre. I det 60. minutt fikk Ranheim en corner fra sin høyre side. Den havnet til en målkåt Marcus Mehnert og det sto 3-0.

I det 68. minutt fikk Strømmens Kristian Jahr stå alene innenfor vår 16-meter og scoret lett etter corner fra høyre.

Det skulle bli mer Mehnert

Mehnert var stadig på hugget. I det 77. minutt stjal han ballen frekt fra en Strømmen-forsvarer og la den sikkert til side for keeper og i mål. 4-1 til Ranheim og seieren føltes trygg. Det hjalp lite at Strømmen reduserte til 4-2 etter scoring av deres spiller nummer 2, Magnus Tvedte.

Igjen skulle Mehnert markere seg. Han tredje scoring for kvelden kom etter 82 minutter. Det sto da 5-2 til et agressivt Ranheimslag! Etter scoringen fant Hugo Pereira det greit å erstatte Mehnert, Marklund og Reiginiussen med Karlsen, Lopez og Alte.

Strømmen hadde en god sjanse til å redusere ytterligere 2 minutter på overtid, men Magnus Lenes hindret ytterligere bortemål med en flott benparade. Ranheim innkasserte meget velfortjent 3 poeng og har nå nådd de magiske 30 poeng som ansees nødvendig for å overlev i årets serie. Nå ser vi bare oppover og håper å bli blant de 6 beste.

900 tilskudere hadde møtt fram til dagens kamp!