A+ A A-

tekst: Kjell A. Anrtzen     foto: Jens G. Haseth

IMG 4470 Bryne

Vått og surt, men kampen smertet mest. Ranheim med mest innslupne mål i OBOS-ligaen!

I et ufyselig høstvær med 2 grader i luften og øsende regn var det lite som varmet på Extra Arena i ettermiddag. Et svært tafatt Ranheimslag yppet seg de 15 siste minuttene av 1. omgang, resten av kampen var Brynes. Så skal jeg var så grei å si at det var Stina Mostervik og Brit Storli som sto for det som var av varme, - gløgg som ble servert de hutrende tilskuerne på tribunen!

Bryne fra start

Det skulle gå hele 22 minutter av 1. omgang før det skjedde noe på Extra Arena. Stikk i strid med det Pereira lovte oss før kampstart så var det Bryne som stor for det som skjedde.

Fra sin venstre side bygde bortelaget opp et giftig angrep som ble avsluttet med skudd av Joacim Holtan. Skuddet føk i mål uten sjanser for Magnus Lenes i Ranheims-målet. Vårt forsvar var som vi har sett tidligere i sesongen, ikke til stede. Angrepet burde ha vært avverget lenge før Holtan fikk fyrt av.

Mads Reiginiussen har ikke framstått som noen målmaskin denne sesongen. Kun 1 mål før denne kampen. I det 38. minutt fikk Mads avfyrt et godt skudd fra distanse. Ballen gikk i mål og han doblet sitt antall scoringer. 1-1 og et håp om poeng til hjemmelaget ble tent.

2. omgang

For andre gang denne sesongen hadde jeg ikke funnet plassen min før omgangen startet og motstanderen hadde gått opp i ledelsen. Hverken Terje Walther i speakerbua eller jeg fikk med meg målscorer eller at bortelaget hadde tatt føringen. Det får så være, andre fortalte at Bryne hadde gått opp i 1-2.

I kampens 56. minutt var målscorer Holtan alene med Lenes i Ranheims-målet. På mesterlig måte avverget Lenes at bortelaget økte ledelsen. Noen minutter senere skulle vi få se at Sivert Solli våknet. Fra langt hold klemte han til og utlignet. Jeg tør vel si at utligningen var litt mot spillets gang, men som hjemme-supporter godtar jeg det.

Brynes spiller nummer 9 skapte mye bry for Ranheims-forsvaret. I det 63. minutt slapp han løs etter å ha lurt av tre forsvarere. Skuddet gikk i mål og de så mer og mer ut som om alle poengene skulle gå til Bryne.

«Ufin visitt»

Fra benkeraden foran meg fikk jeg høre: «Vi har et ufint besøk her». Uttalelsen måtte jeg gjerne ta med i Ranheimsavisa. Vi kan vel si at Brynes spillere og deres 8 supportere på bortetribunen, var et «ufint besøk». Men hva skal jeg si om vertene og Forza? Jeg velger å la det ligge.

I dette 66. minutt gikk lyset for alvor. Brynes spiller nummer 2, Oliver Rothaug, trillet rundt med Ranheims forsvare og satte ballen kontrollert bak Magnus Lenes. 2-4 sto det på lystavla!

Etter 29 spilte kamper står Ranheim med hele 59 innslupne mål. Det er 2,03 innslupne mål per kamp. Ingen andre lag i OBOS-ligaen har sluppet inn så mange mål. Jeg skal ikke gi lagets keepere skylden for alt dette. Foran seg har de et forsvar som ikke har fungert i denne sesongen. Det blir en tøff jobb å gjøre fram mot neste års sesong, en sesong som Pereira sa startet med kampen i dag. Om han mente det på alvor, så ser jeg mørkt på sesongen som kommer. I ettermiddag var det ikke bare høstværet som var tungt og håpløst.