A+ A A-

av: Kjell Arntzen

Tore Rustad 2

 

Både under og etter kafébesøket på Rosenborg Bakeri diskuteres fotball og året Ranheimssesong. Tore Rustad har sine meninger om sesongen. Les om  dette her: 

Jeg beklager at det ble «hull» i vår serie som evaluerte fotballsesongen for Ranheim TF. I dag er vi tilbake med evalueringen fra en stødig supporter som representerer flere av oss «vanlige» på tilskuersetene. Det er Tore Rustad denne gangen. Tore er også blant dem som har hatt sesongkort i flere år.

En prat med Tore forteller om en optimistisk tribunesliter som forteller at han hadde et tro på Ranheim før sesongen startet. – Som VG, Dagbladet og flere andre aviser, og ikke minst den svenske fotballeksperten Joakim, spådde jeg at Ranheim ble blant de tre beste. Det var jeg rimelig sikker på. Regnet Ålesund foran oss, kanskje også Fredrikstad, men blant disse kunne vi kjempe om direkte opprykk,

Mine tips slo ikke til

-          Det er synd å si at mine tips slo til! Jeg var lengre unna enn det jeg kunne tenke meg, sier Tore. – Underveis viste tabellen at vi tidvis hadde sjanser på kvalifiseringsplass. Uka etter og et tap, var vi nærmere et nedrykk. Heldigvis berget vi unna en slik påkjenning.

Angrepet var bra

-          Når vi scorer 56 mål på 30 kamper så må jeg si at angrepet har vært bra. Melkersen har vært strålende, men også Mehnert har fulgt godt opp. En så høy målscore skulle vel tilsi at vi var blant toppene? Det var vi ikke. Med 62 mål bak egne keepere kan jeg ikke si annet enn at vi har hatt et av OBOS-ligaens svakeste forsvar. Ethvert angrep imot oss innebar en fare for scoring.

-          Jeg kan ikke minnes at vi noen gang tidligere har vært så svake i forsvar. Jeg ser ikke noen av de som i sesongen har spilt forsvar har utmerket seg positivt. Tønne har tidvis spilt bra, men han skal trekkes for at han ikke kommer seg tilbake etter brudd. Det samme kan jeg vel si om Sivert Solli på den andre siden. Det blir for lange løp framover av sidebackene og ingen som går i sikring når de er på sine løp.

-          Flere av våre motstanderlag har utnyttet dette grovt. Både Grorud, KFUM, Bryne og ikke minst HamKam overrumplet oss med kløktig angrepsspill. De visste nok at Ranheim i mange kamper var lette å bryte ned.

Trenerskiftet

Jeg spør om laget har løftet seg etter at Maalen gikk og Pereira kom inn? - Nei! En ting kan jeg si innlednings: Foran hver kamp synes det som om Pereira er i tvil om hvem som skal spille. Han har ikke klart å finne en førsteelver og det florerer med skifter. Det kan ikke bli noe samspilt lag av dette. Fortsatt går ballen alt for mye på tvers og tilbake. Når våre angrep kommer så er motstanderen på plass. Det går med andre ord alt for tregt å komme seg i angrep. Hadde vi ikke hatt Melkersen og Mehnert med, så hadde det sett veldig stygt ut. Jeg ser ikke noe gjenkjennelig fasong på årets lag, fortsetter Tore.

-          At Maalen måtte gå var kanskje nødvendig. Svein hadde flere gode sesonger med laget og ble vel kåret til årets trener i 2018. Han tok laget med til Eliteserien, laget ble elsket over hele landet og hadde en spillestil som var gjenkjennelig. I 2017, 2018, 2019 og 2020 var vi gode. Spillerstallen var vel bedre under Maalen enn den er nå. Vi har mistet noen bærebjelker som vi ikke har klart å erstatte.

Tore vil også ha med at han vil gi Pereira en sjanse også i 2022. – Ja, det er nok ikke lett for en trener som aldri har trent et lag å gå inn som hovedtrener midt i sesongen. Nå må han få vinteren og våren til å forme sitt lag. Jeg er optimistisk og tror det går bra. En forutsetning for at det skal gå bra er også at vi får erstattet de som nå forsvinner. Om Melkersen går tilbake til Bodø/Glimt mister vi trolig en som ikke lar seg erstatte?

-          Det blir sesongkort på meg i 2022 også. Jeg håper at flere er med og støtter opp under laget. Det er nesten flaut at vi ikke klarer å fylle tribunene på Extra Arena. Nå er vi så mange her på Ranheim at det må la seg gjøre på flere kamper i 2022.