A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Mostervik Thomas

 

Thomas Mostervik gir jernet i hver eneste Ranheimskamp. Han innrømmer at det ikke alltid hjelper, men som han sier: "Vi gir oss aldri".

Vi er nå kommet til den femte evalueringen fra fem ulike supportere. Alle disse evalueringene vil bli gjort kjent for ledelsen i Ranheim Fotball i løpet av noen dager. Håpet er å få en betraktning av vår daglige leder Frank Lidahl. Kall det gjerne et tilsvar. I dag er det «Forza-generalen», Thomas Mostervik, som siden supportergruppa ble stiftet i 2004 har vært formann. Han har ikke bare vært formann i gruppa, men også «blæstmann» på tribunen. På mange måter tror jeg hans evaluering som kommer her, er representativ for mange av Forzas medlemmer?

Thomas forteller til Ranheimsavisa at han har fulgt Ranheim i tykt og tynt i over 20 år. Før det var han en sporadisk fan. – Ja, det har jo vært et slags eventyr å være med klubben. Jeg vet jeg tar plass i Forza både på tribunen og ellers, men jeg elsker det. Det er ikke bare under kamp og på enkelte treninger jeg involverer meg. Like mye er det dugnadsarbeid for klubben og for bydelen, sier Thomas. – Jeg kan vel si at jeg bryr meg veldig om den flotte bydelen vi får leve og bo i. Så har vi etter hvert fått et fotballag som bryner seg mot de beste i landet. Det krydrer livet på Ranheim.

Mitt tips slo ikke til

-          Jeg er nok ikke den eneste som bommet grovt på tipset om tabellplassering ved sesongslutt. Jeg tippet Ranheim på en av kvalifiseringsplassene, men innerst inn i hjertet håpet jeg på opprykk. Ingen kan vel si at det gikk bra, hverken med mitt tips eller andre Ranheim-fans sine?

-          Det ble en veldig rotete sesong. En dårlig sesongstart kulminerte i at Svein sluttet, fortsetter Thomas. – Det i seg selv var ikke så gøy. Svein var jo en av oss! Vi skal ikke glemme at han fikk oss opp i Eliteserien og at han ble kåret til årets trener i 2018. Det er ikke alle som lever på tidligere suksesser, men i lagets beste sesonger var han god. Tidlig i sesongen ble han erstattet med Hugo Pereira. Det ga jo umiddelbar effekt med ny trener, men det virket ikke som om laget greide å ta med seg den positive energien videre. Det ble aldri noen god rytme eller at man greide å høyne standarden over lengre tid. Jeg gremmes egentlig av at vi maks i løpet av denne sesongen har 2 seire på rad.

Ser du endringer etter trenerbytte?

-        -Jeg må vel si at jeg ser litt forskjell. Det består i veldig høyt press og at ting skal skje fort. Kanskje litt for fort? Om dette er noe av problemet så må laget trene mer på denne formasjonen. Det skal jo gi artig og underholdende fotball, men hos oss ble det vel mye Hawaii og spill med for høy risiko etter min smak. Jeg må si at jeg ønsker meg gjerne et par «dritkamper» innimellom hvor vi drar i land en 1-måls seier enn at det skal bli 5-4 eller 4-0 for den del.

-          Laget har spilt med for høy risiko. Kanskje har det gått for fort? Det har vært mange feilpasninger i oppbygningsfasen som har ført til brudd og farlige overganger imot. Jeg forstår godt at det har blitt rullert mye i år, både med tanke på kampprogrammet og at vi fikk inn en ny trener midt i sesongen. Jeg har imidlertid trua på at vi spiller inn en relativt fast 11-er, men samtidig må folk få prøve seg. 

Forsterkninger

-         -  Det som peker seg mest ut er forsvaret. Her er vi nødt til å forsterke forsvarslinja. Når vi slipper inn 62 mål skjønner jeg at dette har vært et svakt punkt i årets sesong. Noe av skylden kan vel legges på langtidsskader og skader generelt, men her må det gjøres noe. Nå har vi jo nettopp fått ny hovedtrener så jeg regner med han vil vurdere teamet sitt ut fra sine ønsker og behov. Ut over det har ikke jeg kompetanse til å vurdere dette, avslutter Thomas Mostervik.