A+ A A-

tekst: Frank Lidahl / Kjell Arntzen (foto)

Thorbjrn Aass i fjra 2

Den tidligere toppdommeren Thorbjørn Aass, var en av våre lesere som uttaalte seg om sesongen 2021

I desember hadde Ranheimsavisa en serie artikler om hvordan iherdige supportere evaluerte Ranheims fotballsesong. Oppsummert kan jeg vel si at de fleste – om ikke alle – uttrykte skuffelse over sesongen og lagets 12. plass. Flere av disse evalueringene ga klare signaler om hva som sviktet og ga råd om hvordan ting kunne løses. Nå har vi mottatt et lovt svar fra Ranheim Fotballs daglige leder, Frank Lidahl, som jeg har gleden av å få presentert i denne artikkelen. Som ventet lot Frank være å kommentere spillere, trenerskiftet, spillemønster og lignende som våre «evaluerere» heftet seg noe ved. Det er helt forståelig og i Franks ånd. Det er utvikling, prestasjoner, fellesskap, læring, kvalitetsbygging og åpenhet som er fremst i hans hode. Det er prisverdig og sikkert noe vi mest «fotballgale» Ranheimssupportere gir sin fulle tilslutning til. Så går jeg over til Franks brev og oppsummering hvor han åpner med å ønske oss alle ett riktig GODT NYTT ÅR!

IMG 2938 Frank juli

Frank og ledelsen har tatt godt imot våre evalueringer av 2021-sesongen. Her får dere høre hva Frank har å si: 

Jeg har blitt spurt av Kjell om å komme med et ‘tilsvar’ på noen av de sakene som ble produsert med engasjerte supportere før jul, der flere delte sine tanker om sesongen 2021. Tilsvar er ikke nødvendig, jeg vil ikke argumentere mot noen av meningene eller følelsene som ble formidlet. Tvert imot vil jeg gi skryt til alle som på en engasjert, saklig og etter min mening kunnskapsrik måte delte sin opplevelse. Heldigvis, vil jeg si, uttrykte flere sterk grad av skuffelse. Og heldigvis opplever jeg at det skjer med sterk grad av kjærlighet, som ikke minst uttrykkes med at sesongkort for sesongen som venter blir kjøpt på nytt.

Jeg tror veldig på at mennesker har et godt utgangspunkt for å se og oppleve det samme. Det vi er opptatt av er jo å finne ut av hvorfor skjer det som skjer. Enten vi gjør noe bra eller mindre bra. Hva er det som påvirker en god prestasjon, hva er de viktigste innsatsfaktorene for at utvikling skal skje. Enten det er det vi ser på banen i kamp, på et kamparrangement, i arbeidet med sponsorinntekter eller salg av sesongkort og billetter. En opptur starter gjerne lenge før den kan sees eller oppleves. En nedtur er likeså, det har fått utviklet seg noe gradvis over tid som til slutt kan være akkurat nok til at nedturen oppleves og kan sees.

Den paranoiaen har jeg og alle i Ranheim levd med døgnet rundt de seks årene jeg har vært her. Jeg skulle gjerne likt å si at alt vi gjør hele tiden er perfekt, at alle valg er riktige og at vi er supermennesker alle sammen. Men det ville vært jug. Utvikling skjer ikke lineært. Det er oppturer og nedturer. Det er avgjørende å håndtere oppturene på best mulig måte og ikke minst treffe på prioriteringer og valg i en opptur. Det er en vanskelig øvelse i seg selv, men uavhengig av rett eller galt handler det om å erfare og lære og anvende ved neste anledning. Det samme med nedturer, ikke ta lett på det, søke mot åpenhet og ha et klima der vi har plass til alle meninger og innspill, inkludert fra omgivelsene. Det ligger potensielt mye læring i en nedtur, da er et viktig utgangspunkt at vi erkjenner og finner et ståsted som vi kan jobbe sammen om å forbedre fra.

Vi brukte desember godt til å evaluere grundig. For tredje året på rad kjørte vi en intern forbedringsundersøkelse med alle medarbeidere. Åpenhet rundt dette er fint. Vi har selvsagt også masse å utvikle og forbedre. Kulturen vår har vært under angrep de to siste årene, både selvforskyldt og gjennom en veldig annerledes hverdag som har krevd mye av alle og enhver for å holde hodet over vannet. Som jeg blant annet sa i en sak på 
nidaros.no før jul; det er ikke verdi å komme med unnskyldninger og forklaringer, erkjennelse er viktig og deretter hvordan vi sammen jobber med å forbedre.

I Ranheim skal vi, selv om vi taper kamper, kjenne på veldig sterk etterlevelse av verdier og stolthet over å være medarbeider. ‘Nokså bra’ er ikke godt nok, det skal vært ‘svært bra’. 2022 blir et år der vi skal løfte dette høyt. Vi vet det betyr ekstra poeng på banen om opplevelsen er svært sterk blant alle medarbeidere. Vi feier ikke noe under teppet, vi skal løfte det fram med stor grad av takhøyde og gjøre noe med det – SAMMEN.

2016 var mitt første år i Ranheim. Vi lå lenge an til nedrykk, vi hadde gjort store endringer i spillertroppen og erstattet mye erfaring med yngre spillere. Vi sto i det, jobbet sammen og avsluttet 2016 med ny kontrakt. Dette fikk vi uttelling for i 2017. Fra 2018-2020 fikk vi igjen en overvekt av erfaring i troppen, snittalder på nærmere 28 år. Da vi rykket opp var den 23,5 år. Det er ingen definitiv fasit på hva som er rett, men det handler om å sette sammen en tropp med en blanding av mesterlærere med erfaring, som har mer enn 100 toppfotballkamper, en kategori med yngre spillere med mellom 25-50 og 50-100 toppfotballkamper og en kategori med talenter uten toppfotballerfaring, men som vi anser som sultne unggutter med potensial for å slå gjennom i Ranheim. Vi gjennomførte 2021 med ligaens fjerde yngste tropp. Hvorfor bruker jeg dette avsnittet som et eksempel? Jo, for å gi et lite eksempel på noe som påvirker det vi ser. Samtidig som det kan være en del av løsningen for enda bedre prestasjoner året etterpå. Valg man tar det ene året kan gi avkastning først det neste året.

IMG 3312 sane

La oss fylle tribunene i 2022-sesongen!

Og jeg vektlegger prestasjoner. For utvikling skjer som tidligere sagt ikke lineært. Vårt mål er å videreutvikle Ranheim og det er lidenskap, utvikling og fellesskap som er de viktigste driverne for at det skal skje i henhold til den klubben vi skal være. Derfor tror vi sterkt på at 2022 skal gi oss enda mer stabile prestasjoner på banen, vi får en hel vinter sammen og tid til å bygge en plattform sammen. Resultatene kan jeg ikke garantere. Det er 12 lag i Obos-ligaen nå som mener de bør havne topp 6. Mindre resultatfokus, sterkere fokus på prestasjonene, utvikling og så skal det lede til resultater. Vi har ei gruppe erfarne mesterlærere (Mads R, Tønne, Mikke, Eggen Rismark, Kvande) som vi skal være stolte over å ha i Ranheim. Vi har en rekke spillere som har stor toppfotballerfaring nå i blant annet Tromsdal, Solli, Erlien. To nykommere i fjor i Mehnert og Marklund som har fått et år på å bli kjent med en ny by, klubb og lagkamerater. Vi har rett og slett ei herlig spillergruppe som vi tror på, som antallsmessig fortsatt er for liten og den vil ventelig suppleres med noen flere i løpet av den neste perioden.

Prestasjoner er nøkkelordet på alle områder. Hvorfor kommer vi til å sette rekord i sponsorinntekter i 2022 (som vi gjorde det i 2021)? Ikke fordi vi er spesielt gode akkurat nå, men fordi jobben som er gjort tidligere fører til dette resultatet. God utvikling og gode prestasjoner over tid fører til ønsket resultat. Som det også vil handle om inn mot sesongkort og salg av billetter. Vi har jobbet oss opp fra 11 mill. i omsetning i 2017, via 24 og 33 mill. i Eliteserien, og to år nå i Obos-ligaen over 25 mill. I 2022 har vi et budsjett på 25 mill. I trøndersk idretts historie har det altså kun skjedd tre ganger tidligere (bak RBK) at en klubb har omsatt for mer enn 25 mill. Og det er Ranheim som har klart det alle tre gangene.

Vi håper at den jobben vi har gjort over tid med å binde klubb og lokalsamfunn sammen, som vi skal fortsette med, fører til at stadig flere finner ut at et sesongkort på Extra Arena er et godt uttrykk for kjærlighet til klubb og lokalsamfunn, og at Extra Arena vil oppleves som en hyggelig møteplass der du treffer kjentfolk og deler både oppturer og nedturer med andre.

IMG 4482 pipaPipa på fabrikken er blitt en idrettsmarkør for Ranheim med sin blå "Ranheimsfarge"

Da siste spark på ballen ble tatt i 2021 tente vi lys i fabrikkpipa. Ikke tilfeldig. Kall det en handling for å skape en identitetsmarkør. Se mot den blå pipa og vit at vi står sammen. Tiden kan være lang fra siste seriekamp til første seriekamp neste sesong. Den blå pipa gir oss noe å snakke om, forhåpentligvis gir den deg litt mer følelse av tilhørighet og litt mer stolthet over å høre til på Ranheim. Vi gleder oss til 2022, vi skal gjøre vårt beste i jakten på prestasjonen som engasjerer og håper alle og enhver drar med hverandre og styrker engasjementet rundt klubben ytterligere, vi står sammen om Ranheim. Vi skal juble sammen, dele skuffelser sammen, kjefte sammen – MEN alltid stå sammen.

Hjertelig velkommen til seriestart mot Brann søndag 3.april på Extra Arena!