A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen                          foto: Ranheim Fotball

Bilde signering

Her har Jon-Arne Kambuås og redaktør Kjell Arntzen signert ny Bronseavtale med Ranheim Fotball. Det var to jubileumssigneringer med Jon-Arne for 20. gang og Ranheimsavisa signerte for 10. år på rad. Med på bildet er Peder Winsnes, Jom-Arne - Hugo Pereira (trener) - Kjell Arve og Are Tronseth 

Avisas styre vedtok den 20.01. å forlenge avisas sponsorat som Bronsepartner i Ranheim Fotball. Vi er altså en av mange som skal være med på å løfte fram fellesskapet på Ranheim bl.a. gjennom å være med fotballaget på veien videre. Som part i dette fellesskapet skal vi stå sammen med andre sponsorer og samarbeidspartnere om klubbens verdier, utvikling og lagets rolle som en sentral aktør i Ranheimssamfunnet. Vi håper å kunne mobilisere flere av dere til å være med på reisen i OBOS-ligaen 2022. Sammen om Ranheim skal bære frukter i sesongen som kommer!

Klubbens evaluering og plan

Alle ledd i klubben har deltatt i evalueringen. Det foreligger en felles forståelse om hva som sviktet i 2021 og det som må gjøres i sesongen som kommer. Noen av våre lesere har også gitt nyttige bidrag til klubbens evaluering. Frank Lidahl skrev i en tilbakemelding til meg etter våre leseres evaluering:

«Jeg tror veldig på at mennesker har et godt utgangspunkt for å se og oppleve det samme. Det vi er opptatt av er jo å finne ut av hvorfor skjer det som skjer. Enten vi gjør noe bra eller mindre bra. Hva er det som påvirker en god prestasjon, hva er de viktigste innsatsfaktorene for at utvikling skal skje. Enten det er det vi ser på banen i kamp, på et kamparrangement, i arbeidet med sponsorinntekter eller salg av sesongkort og billetter. En opptur starter gjerne lenge for den kan sees eller oppleves. En nedtur er likeså, det har fått utviklet seg noe gradvis over tid som til slutt kan være akkurat nok til at nedturen oppleves og kan sees.

Den paranoiaen har jeg og alle i Ranheim levd med døgnet rundt de seks årene jeg har vært her. Jeg skulle gjerne likt å si at alt vi gjør hele tiden er perfekt, at alle valg er riktige og at vi er supermennesker alle sammen. Men det ville vært jug. Utvikling skjer ikke lineært. Det er oppturer og nedturer. Det er avgjørende å håndtere oppturene på best mulig måte og ikke minst treffe på prioriteringer og valg i en opptur. Det er en vanskelig øvelse i seg selv, men uavhengig av rett eller galt handler det om å erfare og lære og anvende ved neste anledning. Det samme med nedturer, ikke ta lett på det, søke mot åpenhet og ha et klima der vi har plass til alle meninger og innspill, inkludert fra omgivelsene. Det ligger potensielt mye læring i en nedtur, da er et viktig utgangspunkt at vi erkjenner og finner et ståsted som vi kan jobbe sammen om å forbedre fra.

Vi brukte desember godt til å evaluere grundig. For tredje året på rad kjørte vi en intern forbedringsundersøkelse med alle medarbeidere. Åpenhet rundt dette er fint. Og vi har selvsagt masse å utvikle og forbedre. Kulturen vår har vært under angrep de to siste årene, både selvforskyldt og gjennom en veldig annerledes hverdag som har krevd mye av alle og enhver for å holde hodet over vannet. Som jeg blant annet sa i en sak i Nidaros før jul; det er ikke verdi å komme med unnskyldninger og forklaringer, erkjennelse er viktig og deretter hvordan vi sammen jobber med å forbedre.

I Ranheim skal vi, selv om vi taper kamper, kjenne på veldig sterk etterlevelse av verdier og stolthet over å være medarbeider. ‘Nokså bra’ er ikke godt nok, det skal vært ‘svært bra’. 2022 blir et år der vi skal løfte dette høyt, vi vet det betyr ekstra poeng på banen om opplevelsen er svært sterk blant alle medarbeidere. Vi feier ikke noe under teppet, vi skal løfte det fram med stor grad av takhøyde og gjøre noe med det – SAMMEN».

Vi skal gjøre jobben SAMMEN

Når jeg valgte å skrive SAMMEN i uthevet tekst så betyr det kort og godt at denne jobben skal vi gjøre sammen! Det er ikke godt nok for oss å være rundt 500 på Extra Arena under kamp! I sesongen som åpner først på april skal vi ligge på et snitt som er mye større. Ut fra folkemassen i bydelen bør vi kunne møte opp i et langt høyere antall. Skal vi si at vi skuffer oss selv om vi ikke kan mønstre 1.500 tilskuere til lagets hjemmekamper? Det vil gi ett trøkk og være en god stimulans for guttene som er på gressmatta og fotballedelsen som gjør sitt ytterste for å få fram det beste i oss.

Søndag 3. april

Søndag 3. april starter alvoret. Da får vi storfint besøk her på Extra Arena! Hvem andre enn «superlaget» fra byen mellom de 7 fjell, - BRANN, får den fornøyelsen å besøke oss i åpningskampen? En god åpning på sesongen blir det om vi tar 3 poeng mot fjorårets Eliteserielag! I runder 3 møter vi Grorud og i runde 5 møter vi nok et nedrykkslag fra 2021, Stabæk. Vi er nærmest forpliktet til å fylle tribunene på de tre første hjemmekampene!