A+ A A-

tekst og foto:: Kjell A Arntzen

IMG 6826 Brattbakk

En tidligere fotballhelt, Harald Martin Brattbakk, blir godt tatt imot av to ivrige supportere, Anne-Grethe og Jon-Arne

 

I sommersola på Extra Arena var ca. 800 tilskuere tilstede for å overvære Ranheims første 3-poenger denne sesongen. De første femten minuttene var jevnspilt. Ranheim kunne lett ha tatt ledelsen helt i starten med et godt angrep som ble igangsatt av Sondre Langås som passet til Marcus Mehnert. Han la et innlegg mot Erik Tønne som satte panna til slik at ballen fikk retning mot Groruds høyre stolpe. Bare en god redning av Groruds keeper hindret scoring.

Jevnspilt de første 15

Ingen av de to lagene klarte å rive til seg noe initiativ i kampens første kvarter. I Ranheims bakre rekker gikk ballen mye på tvers, og Grorud prøvde febrilsk å løfte ballen mot sine to lynraske spisser, Nikolai Hristov (14) og Thomas Elsebutangen (28). Dette lyktes ikke vesentlig. Det som kom ryddet Ranheimsforsvaret godt opp i.

Så tok Ranheim føringen

Fra det 16. minutt ble det mye Ranheim. Akkurat i det 16. minutt kom det første målet for Ranheim. Det var Tromsdal som sendte kula til Vegard Erlien som plasserte ballen lett forbi Groruds keeper.

Selv øynet jeg at Ranheim ville bruke denne kampen til å utligne det stygge 0-4 tapet for Brann, men det skjedde ikke, på tross av overtaket laget hadde i siste halvdel av omgangen.

I stedet ble vi gjort oppmerksom på at også Grorud ville være med, I det 29. minutt førte Hristov ballen langs vår 16-meter og fikk fyrt av. Lenes reagerte for sent, men heldigvis gikk skuddet i vår høyre stolpe.

Pausen så ut til å gjøre godt

Ranheim kom på banen med fornyet glød. Vi hadde knapt funnet våre plasser på tribunen før Erlien igjen hadde lagt ballen bak Groruds keeper. En flott pasning fra Erik Tønne til Erlien som bare hadde å spasere ballen forbi Kjellevold i Grorud-målet. Vi satte oss godt tilbake på setene og de fleste trodde vel at seieren var i boks?

Ranheim hadde flere sjanser etter Erliens andre mål. Han kunne godt scoret sitt tredje mål for dagen, men i stedet for å avslutte selv sendte han ballen til Mehnert som ikke kom til noen avslutning.

Uhyre spennende avslutning

De siste 20 minuttene bar preg av at Grorud ville ha med seg poeng til Oslo. Laget kjørte kampen, men Ranheimforsvaret kjempet desperat for å holde bortelaget på avstand. I det 81. minutt måtte de imidlertid gi tapt. Et innlegg fra høyre fant Groruds spiller nummer 25, Didrik Sereba. Han nølte ikke og sendt ballen i mål.

Jeg kunne både se og høre nervøsiteten som spredde seg på tribunen. Spillerne virket også veldig opptatt av å sikre ledelsen inn til seier og 3 poeng. Grorud presset hardt for å få sin redusering, men heldigvis klarte vi å stå imot. Herlige 3 poeng kunne innkasseres.

Beste spillere

Speaker Terje Walther kåret Vegard Erlien som kampens beste. Ranheimsavisa slutter seg til det, men gir også stor honnør til Sondre Langås som knapt slapp en Grorudspiller forbi seg i den tida han var på banen. Jeg syns også Mads gjorde en god kamp.