A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Det er faktisk lenge siden jeg har sett en bedre 1. omgang enn det Ranheim gjorde i kveld mot Stabæk. Så er ofte slik som Frank sier: «marginene er i flere kamper mot oss». Slik var det i kveldens hjemmekamp mot Stabæk. Ranheim kjørte de første 10 minuttene av kampen nesten uten at ballen var innom en Stabækspiller.

Burde ha ledet etter 2 minutter

Det hadde gått rundt 2 minutter av kveldens kamp da Erlien dro med seg ballen gjennom hele Stabækforsvaret på vår venstre side. Vegard dro seg litt mot bortelagets 16-meter, fyrte av et skudd med venstre fot og ballen gikk utenfor. Et høyrebenet skudd der hadde lagt ballen i mål

Kort tid etter var Sivert Solli på farten, men nådde ikke ballen etter et innlegg fra høyre.

Litt Stabæk

Stabæk kom mere med etter 12 minutters spill. Bortelagets avslutninger var ikke all verden så det som kom tok Lenes seg lett av. Fra det 12. til det 20. minutt var det mye Stabæk, men etter den tid tok Ranheim igjen over.

At det ikke ble scoring etter 21 minutter da Erik Tønne la et perfekt innlegg til Erlien er nesten en gåte. Skuddet fra Vegard gikk i Stabæks venstre stolpe og ut over kortlinjen.

Vi på tribunen mente det nå burde stått 2-0 til Ranheim, men det er langt fra at tribunen lager målene. I det 38. minutt fyrte Erik av en ny sjanse som dessverre gikk over tverrliggeren og Sandberg i Stabæk-målet.

Så var det Simen Wangberg da

Siden Simen Wangberg gikk fra Rosenborg til Brann i 2012 har han vært en trussel for ethvert motstanderlag. For Brann fikk han 19 kamper og gjorde 1 mål. Simen spilte 187 kamper for Tromsø fra 2014 til 2021 og scoret 14 mål. Dagens mål for Stabæk like før pause tror jeg var hans første i Bærumslaget?

Helt mot spillets gang fikk han hodet på ballen som føk bak vår Lenes og i mål.

Tyngre i 2. omgang

Ranheim kom til å slite for å få det samme draget som de hadde før pausen. Laget falt tilbake til gamle synder med mye tversoverspill i forsvar og tilbakespill da vi var i angrep.

Det var nok Stabæk som styrte omgangen og var vel nærmere til å øke ledelsen enn vi var for å utligne?

Jeg syns Christian Eggen Rismark, Mads Reiginiussen og Vegard Erlien var Ranheims beste i kveld.

Barna på tribunen lagde trøkk

De mange unge fra aldersbestemte lag som hadde fått plass på tribunen laget et større trøkk enn det vi voksne har klart så langt i sesongen. «Heia Ranheim», «Corner è mål», «det va off-side», runget jevnt og trutt fra friske barnestemmer.

Jeg ser gjerne at disse unge inviteres til de kommende hjemmekampene!