A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen

Det var et heltent Ranheims-lag som entret Åsane Arena for å sikre seg de poengene som var til fordeling. Ranheim innledet 1. omgang med å skape sjanse på sjanse, noe som resulterte i en fortjente ledelse etter 20 minutters spill. Markus Mehnert la et godt innlegg til Simon Marklund rundt straffemerket og svensken satte ballen kontant i mål.

Det er ikke å legge skjul på at Åsane alltid har slitt mot Ranheim, men i denne kampen kom de ganske fort til hektene og skapte en del sjanser i første omgang. Åsanes Erling Myklebust kom til to sjanser noen minutter etter Marklunds scoring, men forsøkene gikk utenfor stolpen. Etter 25 minutter ropte Åsanes spiller på straffe etter at Åsanes Doghman kom mistet balansen etter kontakt med en av våre forsvarere, men dommeren var godt plassert og vinket spille videre. For øvrig så reddet Lenes skuddet som kom.

Åsane kom bedre med utover omgangen og hadde sine halvsjanser. Dette er i en periode der Ranheim har slakket av på tempoet. Marklund noterte seg for en halvsjanse etter 31 minutter, men skuddforsøket havnet til siden for Åsanes mål.

I det 37. minutt så det ut for at hjemmelaget skulle få en gedigen mulighet. Nygård spilte ballen til Doghman som ikke benyttet sjansen til å fyre av, men spilte ballen til en dårlig plassert medspiller. Dette innledet imidlertid en kort, men god periode for hjemmelaget. Helt fortjent gikk Ranheim til pause med ledelse.

2. omgang

Åsane startet 2. omgang med et langt framspill mot spissen Myklebust. Det ender med at Lenes blir revet ned og blir liggende. Etter noen minutter er Lenes på bena igjen og fortsetter spillet.

De første 10 minuttene av omgangen var jevn. Tempoet sank og Ranheim tillot hjemmelaget å komme mer med i kampen. Etter hvert festet Ranheim grep og kom til nye sjanser. I det 57. minutt sendte Marklund avgårde en suser mot Åsanes mål, men det gikk over mål.

Etter 62 minutter blir Åsane tildelt frispark etter en tøff takling av Mads. Mads får gult kort for taklingen han foretok. Etter dette kom Åsane ytterligere mer med i kampen. Både Åsanes Lorentzen og Kristoffer Larsen var frampå, men stort sett gikk skuddene innom en Ranheim-spiller og ut til corner.

I det 68. minutter kommer Solli godt fram på vår høyre side og legger inn til Mads. Mads fyrer av, men skuddet går langt over.

Erlien scorer

Et par minutter etter Mads` skudd mottar Vegard Erlien en retur etter skudd fra Mehnert. Fra ca. 16 meters hold fyrer Vegard av og ballen går i mål. Det står 0-2 og det ser ut for at Åsanes problemer med Ranheim fortsetter.

Etter 75 minutter foretar Åsane et trippelbytte i et forsøk på å få tak på spillet. Noen minutter senere tar Ranheim ut Mads og erstatter han med Adrian Bartel. Det synes å være liten vits i å fortsette med Mads. Veien til rødt kort er kort!

I det 82. minutt klemmer Åsanes Larsen til. Skuddet går via en av våre forsvarere og ut til corner som det ikke blir noen farlighet ut av. Det synes som om Åsane nå er mest opptatt av at kampen blåses av. De kommer til kort mot våre to stoppere, Rismark og Langås.

4 minutter på overtid blir Åsanes Eirik Wollen Steen stående umarkert på vår 5 meter. Derfra avslutter Wollen Steen på en god måte og reduserer tapet til 1-2.

Ranheims beste

På et nokså jevnt Ranheims-lag vil jeg trekke fram Markus Mehnert og Christian Eggen Rismark, men hele laget skal ha honnør for å dra med seg 3 viktige poeng hjem til Ranheim!