A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen     foto: Mats Lønne

Fredrik Drum

Fredrik Dørum Berg ble håndplukket av Norges Fotballforbund til å være med på Equinors talentleir, - "Morgendagens Helter"

Equinors talentleir ble nylig avviklet i Porsgrunn. 140 engasjerte gutter i alderen 14 – 16 år var samlet under leiren. På denne leiren kunne vi også finne den lovende indreløperen fra Ranheim, Fredrik Dørum Berg. Fredrik ble håndplukket av Norges Fotballforbund for å delta på denne leiren, bl.a. for å få bryne seg mot landets beste i sitt årskull. Det må man kunne si er et stort steg på veien mot å realisere fotballdrømmen.

Equinor Talentleir er et tett samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinors talentutviklingsprogram, «Morgendagens helter».

Utrolig stas å få være med

-          Det er utrolig stas å få denne muligheten, sier Fredrik. Under leiren har jeg vært uredd og innstilt på å nyte stunden. Fredrik er en svært talentfull indreløper som har spilt fotball helt siden 4-årsalderen. For han har det vært lite som har betydd mer enn fotballen.

-          Allerede som 4-åring syns jeg det var veldig spennende å se på fotball. Hjemme sto TV´n alltid på når det ble vist fotballkamper, så fattern og jeg satt klistret foran skjermen og fulgte med. Jeg må vel tillegge at pappas glødende fotballinteresse har påvirket meg.

Fra Equinors talentleir til verdenstoppen

Det er mange av dagens store spillere som har fått sitt gjennombrudd i forbindelse med våre talentleire, sier Christer Madsen i NFF. Han peker på spillere som «Brauten» og Martin Ødegaard som begge spiller på gode lag i Premier League. – Dette har nok vært inspirerende for både Fredrik og de andre som var med denne gang,

Fredrik er enig i dette. – Det er jo veldig kult og motiverende å vite at disse storhetene har vært gjennom det samme som jeg har nå. Kanskje er det jeg som en dag kan ta stegene videre som de har gjort?

Liv Ims som er konstituert sponsorsjef for Equinors sponsorprogram «Morgendagens helter» er sikker på at vi får se flere av de 140 ungdommene som var med på årets leir i Porsgrunn på norske landslag i framtiden.

Det fortelles at Fredrik og resten av guttene på årets leir viste en profesjonalitet, x-faktor og sult på å prestere. Vi håper at vi snart kan se Fredrik i blå drakt og kamp for laget vårt i OBOS-ligaen.