A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen

4-0 over Skeid lar seg selvfølgelig høre, men noe heter at «mye vil ha mer». Den gruppen tilhører jeg når det gjelder fotball og idrett. Dette oppgjøret burde vært en kamp der Ranheim forbedret sin målforskjell noe mer. Målforskjellen kan bli svært viktig når sluttstrek settes. Flere mål blir det ikke når 1/3 av kampen spilles på tvers og tilbake. Kanskje er dette «sutring» fra min side, men jeg nekter å tro at dette var spilleplanen til trener Pereira.

Knapt 900 på tribunene

Det var surt og kaldt, det er ferietid, men allikevel møter 871 tilskuere opp til kamp på Extra Arena. Vi hadde det morsomt, spesielt i 2. omgang da målene rant inn.

Det var lite som skjedde ii 1. omgang. Spillet bølget fram og tilbake, men Ranheim var klart det førende laget. Etter 20 minutter slo Sivert Sollie en flott pasning til Ruben Alte, men et mislykket skudd gikk utenfor.

Så etter 31 minutters spill vendte Mehnert seg fri fra en Skeid-spiller og fyrte av mot mål. Returen havnet innenfor 16 meteren og der sto Erlien som besørget 1-0 til hjemmelaget. Mye mer har jeg ikke å melde fra denne omgangen.

2. omgang ble bedre

Det var vel ikke på noe tidspunkt spørsmål om hvor seieren ville havne. Spørsmålet var hvor stor den ble.

Helt i starten av omgangen slo Christian Eggen Rismark en smart stikker til Erik Tønne på vår venstre siden. Tønne avanserte langs siden, kunne gjerne ha avsluttet selv, men la ballen til en bedre plassert Mehnert ved Skeids bakre stolpe. Det var nesten ikke til å tro at Mehnert bommet og ballen gikk utenfor mål.

Noen minutter senere rettet den samme Mehnert opp for bommen. Mehnert la ballen kontant i mål etter 59 minutters spill. Så gikk det noen minutter da Erlien og Mehnert spilte seg fri. Ballen endte hos Erlien som nettet kontant og det sto 3-0.

Mehnert og Erlien med to hver

I det 79. minutt ble Mehnert spilt fri og dundret inn 4-0. Dermed ble det to mål hver på Erlien og Mehnert. Det fjerde målet kom etter et brudd der Mads vant ballen høyt i banen, fant innbytter Høiseth som sendte den videre til Mehnert som igjen ekspederte den i mål.

Ranheim holder med denne seieren fortsatt 2. plassen på tabellen, 8 poeng bak suverene bergensere og 1 poeng foran Stabæk på tredje plass. Ranheim har 27 poeng og Stabæk står med 26. Stabæks målforskjell er 6 mål bedre enn Ranheims.