A+ A A-

Tekst:. Kjell A. Arntzen

Det ble en ny kamp der Ranheim hadde stort ballinnehav. I løpet av kampens første kvarter var KFUM nærmest ikke nær ballen. På tross av et sterkt trykk maktet ikke Ranheim å skape noe før 14 minutter var gått. Da avfyrtes et skudd som KFUMs keeper slo til corner.

Corneren ble det ikke noe av og Ranheim mistet noe av det tunge grepet de hadde på kampen. Ikke fordi at KFUM spilte bedre, men heller det at Ranheim startet sitt tversover- og tilbakespill. Et spill de behersker til fulle, men så kjedelig og lite kreativt.

28. minutt og KFUMs første sjanse

Det tok nær på en halvtime før hjemmelaget tilkjempet seg sin første sjanse. Sjansen kom etter corner hvor en KFUM-spiller fikk skutt. Frenderup klarte å få den ut til ny corner som det ikke ble noe av.

Noen minutter senere var det Marklund som forsøkte seg. Skuddet gikk i hjemmelagets venstre stolpe og ut over kortlinjen.

KFUM tok ledelsen

Mot spillets gang, og etter hvert et noe bleknet Ranheimslag, klarte KFUM å etablere et sterkt trykk mot Frenderup i vårt mål. Flere skuddforsøk fra hjemmelaget ble blokkert av vårt forsvar og keeper, men tilslutt havnet ballen bak Frenderup og det sto 1-0.

Med 1-0 til hjemmelaget blåste dommeren for pause. For Ranheim tror jeg pausen var helt nødvendig for å få nye guts i laget.

Mehnert utenfor for åpent mål

I det 51. minutt fikk vår storscorer stå alene i KFUMs felt. Alene med keeper skjedde det som sjelden skjer med Mehnert, avslutningen gikk til side for mål. 2 minutter senere var Mehnert på farten igjen. Han fyrte av fra ca. 20 meter, men det løse skuddet ble lett fanget opp av KFUMs keeper.

I det 63. minutt fikk KFUM en kjempesjanse til å øke ledelsen, men skuddet ble mesterlig reddet av Frenderup.

Erlien roet nervene

Med stillingen på Ekeberg og i de andre kampene var Ranheim havnet bak på tabellen. Så var det Erlien som igjen skulle til for å roe meg ned. Mads header mot mål, keeper gir retur og der er Erlien på plass og utligner.

4 minutter senere står Mads klar for å ta frispart fra skrått hold på vår høyre side, Jeg aner muligheten for at vi går opp i ledelsen. Ganske riktig, men det er Erik som gjør det Mads pleier å gjøre, - curler frisparket inn mot mål, ballen går innom KFUM-spiller nummer 7 og i mål. Hvem som skal tildeles den er i denne sammenheng underordnet. Ranheim gikk opp i 1-2.

Spennende de siste 5 minutter

Om ikke «Kåffa» hadde meldt seg på før i det 85. minutt så skjedde det fra da. Hjemmelaget produserte flere sjanser, skudd like utenfor eller redninger av en god Frenderup i vårt mål.

Etter 16 spilte kamper ligger Brann og Ranheim på de direkte opprykksplassene.