A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Det startet så forrykende, men det ble noe kleint etter hvert. Erlien kom alene mot Rasmus Sandberg allerede etter 2 minutter. Skuddet satt ikke som det skulle, traff Sandberg i skulderen og avverget scoring. Nytt angrep to minutter senere, men det endte utenfor.

I det første 15 minuttene var det Ranheim som styrte det som skjedde på banen. Hjemmelaget hadde imidlertid store problemer med å trenge gjennom Stjørdals-Blinks tette forsvarsmur.

Blink hadde sine sjanser

Et kvarter var spilt da Stjørdalingene fikk sin første sjanse. En høy ball ble lagt inn foran Frenderup fra høyre kant, men målsjansen ble avverget av Frenderup. Fem minutter senere var bortelaget igjen frampå med et skudd fra høyre kant, men skuddet strøk på utsiden av stolpen.

Utover dette var det lite som skjedde i første omgang. Mehnert sendte av gårde et løst skudd som endte i nevene til Sandberg. Erlien hadde en gedigen sjanse etter 32 minutter, men keeper klarerte lett. Tønne la vakkert inn foran bortelagets mål i det 36. minutt, men ingen Ranheim-spiller var å finne i feltet.

De siste fem minuttene av omgangen noterte jeg 3 sjanser for bortelaget, men sjansene ble skudd over og på mål hvor Frenderup ryddet opp.

2. omgang og 0-1

Jeg ble litt sen ut fra lokalene etter pausen og kampen var i gang. Overraskende så jeg på resultattavla over Terje Walter at det sto 0-1. Hva hadde skjedd? Jo, 2 minutter ut i omgangen scoret den ikke ufarlige Mats Lillebo. Stjørdals-Blink hadde fått frispark fra venstre. Ballen nådde Frenderup som bokset den ut i feltet. Der var den gode Lillebo plassert. Lillebo dro til og ballen føk inn bak Frenderup og bortelaget tok ledelsen.

Jeg vil ikke si at ledelsen var ufortjent, for bortelaget var så absolutt med i kampen. I forsvar var de tette, midtbanen kjempet godt og de var tidvis farlige i angrep.

3 minutter ble avgjørende

Ranheim har vært gode i hele år med å hente opp det laget måtte ligge under. Så også i dette oppgjøret. De tre minuttene som gikk fra det 73. til det 76. ble helt avgjørende for Ranheim. Sivert Solli førte ballen lett med seg opp langs høyre side, spilte gjennom mot Mads Reginiussen som la ballen kontant bak Sandberg. Det gikk et lettelses sukk gjennom folk på tribunen.

Det skulle bli mer. I det 76. minutt ble et innlegg fra siden flott ekspedert i mål av Vegard Erlien. Dermed 2-1.

De siste femten minuttene kjørte Blink på for å ta med seg 1 poeng hjem til Stjørdal. Ranheim tettet godt igjen bak og slo lange baller framover i retning Erlien og Mehnert uten at det ble store sjanser av det. Nærmest var kanskje Mads i det 86, minutt, men forsøket ble godt reddet av Sandberg.

Best på Ranheim?

Flere av lagets støttespillere hadde flere «feilskjær» i denne kampen. De som jeg mener kom best fra det var Sivert Solli og Mads Reginiussen. Noen har sikkert andre spillere som fortjener dette, men framfor alt: VI SKAL VÆRE STOLTE AV RANHEIM som ofte reiser seg om de ligger under. Det skjedde ikke i fjor! Nå er de mange 1-poengskampene forbedret til 3-poengskamper.