A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen

Etter kampslutt gikk jeg min vante rute ned fra tribunen. På veien passerte jeg en av en av de fotballkyndige vaktene som Ranheim benytter under kampene. Han ga meg denne replikken: «Det ble ingen stor kamp dette heller, men 3 poeng». Jeg er 100% enig i vedkommende. Ingen stor kamp, men det endte med 3 viktige poeng for Ranheim. Ranheim er igjen på direkte opprykk.

Det begynte lovende

Hjemmelaget tok føringen fra start. Allerede etter 3 minutter ble Mehnert spilt fri, forserte og fyrte av. Dette etter en god forsering av Sivert Solli. Uheldigvis for Mehnert og Ranheim gikk skuddet i stanga og ut over kortlinja.

Den neste sjansen gikk til Mjøndalen da de ble idømt et frispark like utenfor vår 16 meter. Skuddet gikk utenfor stengene til Frenderup i Ranheims mål. Mehnert hadde også en gedigen sjanse i startminuttene, men sjansen ble skuslet bort.

Med varmen sluknet Ranheim

Det ble verken bruk for ullklær eller regntøy på Extra Arna denne mandagskvelden. Det var oppe i 25 grader i 1. omgang. Jeg telte kun et par avslutninger fra Ranheims side i en omgang som totalt var dominert av vårt eget hjemmelag.

Det ble, som vi dessverre er blitt godt kjent med i noen av sesongens kamper, veldig mye tversover-pasninger, tilbakespill og unødvendig sløsing med tid av den godeste Frenderup

2.omgang åpnet som den ikke skulle

Etter første omgang var det lite som tydet på at Mjøndalen skulle by på problemer for Ranheim. Kun kort tid ut i omgangen kom MIFs Brinder Singh til alene med Frenderup på fem-meteren. Frenderup forhindret scoring! Dette var nok til å uroe publikum på hovedtribunen. Ropene om å komme seg i angrep var mange og dels taktfaste.

Mjøndalen tok ledelsen

Foranledningen til det var en feilpasning fra en Ranheims-forsvarer. Bortelaget takket og bukket for serveringen og ballen havnet i bena på den samme Singh. Et dårlig skudd, og en like dårlig håndtering av situasjonen sto Frenderup for. Ballen gikk i mål og det sto 0-1 på resultattavla.

Ranheim kom tilbake

Nok en gang viste Ranheim at de kan komme tilbake etter at de ligger under. I det 58. minutt dukket Vegard Erlien opp ved 16 meterstreken. Han ekspederte et flott angrep fra vår høyre kant kontant i mål.

I det 80. minutt kom den scoringen vi lenge har ventet på. En corner fra venstre søkte hodet til Christian Eggen Rismark. Christian traff som han skal og det sto 2-1 til Ranheim. Fullt fortjent, men det er litt ille at det skal ta så lang tid før Ranheim slukker ethvert håp om poeng fra et dårlig lag fra 3050 Mjøndalen.

Kampens beste?

Heller ikke denne gang kommer jeg unna Sivert Solli som lagets beste spiller. Han var kreativ og satte fart framover da sjansene bød seg. God i forsvar var han også. Jeg gir også honnør til Christian Eggen Rismark for scoringen som ble avgjørende. Endelig lyktes han foran mål etter corner.