A+ A A-

Av: Kjell Arntyzen

De 10 første minuttene av ettermiddagens kamp var Ranheims. Så kom FFK bedre med og overtok føringen og sjansene i omgangene. Oppsummert, kampene sett under ett, så må vi være fornøyde med poenget som ble med hjem. Det kunne ha blitt 3 poeng, men ballen ville ikke over målstreken da Ranheim dundret løs på FFK-målet i det 63. minutt.

Fredrikstads kantspiller, Okeke, var gjennom hele kampen i trussel for Ranheimforsvaret. Lynrask og driblesterk som han er gjorde han det hett for Eggen Rismark, Sivert Solli og de andre bak.

Fredrikstad var nok hakket bedre enn Ranheim i første omgang. Både Drage, Williams og Okeke var flere ganger frampå med skudd, men Frenderup tok det som kom, I det 23. minutt hadde Williams et skudd i stolpen. Frenderup var trolig sjanseløs på Williams skudd, men heldigvis gikk den i stolpen.

I det 39. minutt var Meiinhert på vei gjennom FFK-forsvaret og blir felt. Kanskje en dommermiss å ikke dømme på denne fellingen? Det ble imidlertid ikke dømt noe og Menhert ble liggende etter å ha blitt spilt igjennom.

Mads hadde et skuddforsøk i det 40. minutt, men ble lett avverget av FFKs keeper. I det fjerde minuttet på overtid slo Tønne en perfekt corner mot Langås. Dessverre for oss gikk Langås sitt forsøk i tverrliggeren og over mål.

2. omgang startet bedre

Etter sidebyttet gikk Ranheim i strupen på FFK. I det 54. minutt hadde Erik Tønne en god heading som gikk i tverrliggeren og over. Minuttet etter er det Menhert som er frampå med et skudd i stanga. Dette før Ranheim etablerte et mønsterangrep fra eget mål. Ballen var innom flere spillere på sin vei mot hjemmelagets mål. Dette angrepet var det fart over, presist og godt behandlet av alle som var med i dette angrepet.

Angrepet endte hos Marklund, men på feil fot, han driblet av en mann og fikk ballen i skuddposisjon for høyrebeinet. Ballen gikk i mål og Ranheim ledet 1-0. Erlien hadde også en sjanse, men lyktes ikke helt.

Sjansebonanza i det 63. minutt

Så er vi kommet fram til det 63. minutt. Det var nesten helt utrolig at Ranheim ikke gikk opp i en 2-0 ledelse. Ballen ble skutt flere ganger mot hjemmelagets mål og hver gang ble en ny bortescoring avverget.

Så skjer det noe i våre bakre rekker. I det 71. minutt får vi nok noe «tulleri» av Frenderup. Han forærer hjemmelaget en gedigen sjanse, men heldigvis ble det ikke et negativt resultat av «tulleriet».

Utligningen måtte komme

Foran TV`n i Tydal satt jeg med en ubehagelig følelse av at denne kampen ikke ville ende med seier for Ranheim. Med 7 minutter tillegg i tiden var det tid nok for hjemmelaget. 2 minutter ut i tilleggstiden ble hjemmelaget idømt straffe. Solberg gjorde ingen feil og satte kula utagbart i mål bak Frenderup.

Det som kan sies om situasjonen er at Erik Tønne lå skadd iinne i hjemmelagets 16-meter mens FFK gikk i angrep. Her var det forventet at dommeren blåste av for hendelsen, men det ble ikke gjort. De siste minuttene var Ranheim redusert til 10 spillere da Tønne måtte gå ut og antall tillatte bytter var foretatt. Jeg prøver å unngå å omtale dommeren i mine fotballartikler. Denne gangen klarer jeg ikke å dy meg for at ettermiddagens dommer ble en skåkalt hjemmedommer?