A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

Det var et tent Bryne som kom til Ranheim og Extra Arena i kveld. Laget var bevisst på at de skulle ha med seg poeng fra kveldens kamp. Lagene bak puster dem i nakken i kampen om å unngå nedrykk. De klarte seg veldig bra mot et ganske så tamt hjemmelag. Det ble en sjansefattig kamp. Skal Ranheim beholde plassen som kvalifiserer til direkte opprykk må lag som Bryne slås. At det ble 1-1 gjorde at vi fortsatt holder andreplassen bak suverene Brann, men nå har vi både KFUM, Stabæk og Sandnes Ulf hakk i hel.

Nå har Ranheim et meget formsterkt Brann i neste kamp. KFUM har Skeid, Stabæk har Kongsvinger og Sandnes Ulf har Mjøndalen. Det er grunn til å tro at tabellen vil se annerledes ut etter kampene 27. og 29. august?

Bryne åpnet best

De første 10 minuttene var Brynes. Kun etter 2 minutter gikk det et gisp gjennom folk på tribunen. Et skudd fra 20 meters hold gikk like utenfor stolpen til Frenderup og vi kunne puste lettet ut. Minuttet etter fikk Bryne en corner hvor avslutningen gikk i nettveggen.

I det 10. minutt hadde Sivert Solli en grufull tversoverpasning som gikk i beina på Brynes nummer 10, Robert Undheim. Alene med keeper ble han avblåst for offside, med var det offside? Vi slapp nok en gang med skrekken.

Så var det Ranheim

Fra det 11. minutt og helt fram til det 35. var det Ranheim som kjørte kampen uten at det ble noen store farligheter ut av det. Mehnert hadde et skudd etter 15 minutter, men over. I det 34. minutt var det Mads som forsøkte seg, men forsøket endte himmelhøyt over mål. I det 37. minutt oppsto det en klynge foran Frenderup i vårt mål. Skudd på skudd ble avfyrt, men de fleste endte i en Ranheimspiller. Skuddforsøket endte tilslutt fra vår 5-meter. Her var Frenderup ute med en feberredning,

Farlige kast fra Bryne

Gjennom hele omgangen var alle innkast fra Brynes side en trussel mot vårt forsvar og Frenderup. Kastene var vel så gode som en alminnelig corner. Vi kan takke en god Frenderup og Eggen Rismark for at innkastene ble klarert

Ved pause sto det 0-0

Personlig syns jeg første omgang var bra, men slett ikke god. Kjetil Rekdal som ble intervjuet i pausen, mente imidlertid at den var elendig av Ranheim. Han så ikke et eneste forsøk på å trenge gjennom bortelagets tette forsvar.

I det 51. minutt kom omgangens store sjanse. Bryne la en corner fra venstre som ble reddet på streken. For Ranheim noterte jeg Erlien med et skudd utenfor i det 65. minutt. Minuttet etter var Tønne frampå med et skudd som gikk over. I det 68. minutt var det Solli som var frampå med skudd. Det gikk innom en Bryne-spiller og ut til corner som det ikke ble noe av.

I det 73. minutt fikk Mads et glimrende innlegg fra høyre, men han traff dårlig så det ble bare en løs «lompe» som Brynes keeper fanget lett.

Det var gått 77 minutter av kampen da bortelagets spiller nummer 10, Robert Undheim, kom seg fri og la ballen kontrollert forbi Frenderup. Bortelaget i ledelsen. Fem minutter senere fikk Bryne nok en kjempesjanse, men den endte utenfor. Erlien hadde også en brukbar sjanse i kampens 84. minutt, men skuddet gikk like til side for mål. Den samme Erlien berget 1 poeng for Ranheim med sin scoring i det 89. minutt.

.