A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen

Ranheim fikk møte Brann på deres hjemmebane med nær på 9.000 tilskuere på tribunene. Av dem var det så langt vi vet, 3 fra Ranheim. Det ble en fartsfylt og god 1. omgang hvor Brann var totalt overlegne. Men det var Ranheim som åpnet best. I det 4. minutt vartet Ranheim opp med et mønsterangrep på sin venstre side som endte med corner.

Corneren satte Christian Eggen Rismark like utenfor stanga. Det var vel det våre gutter klarte å prestere i 1. omgang. Brann vartet opp med det ene angrepet etter det andre. Særlig deres venstre side var farlige når de gikk i angrep. I stort balltempo gikk pasningene i lengderetningen. I det 11. minutt fikk de etablert et kjempeangrep på denne siden som Heggebø satte kontant bak Frenderup.

Farlig feilpasning

To minutter etter Branns ledermål var det nesten klart for 2-0. En gedigen feilpasning fra en ellers god Tønne, endte i beina på Heggebø. Bare en god redning av Frenderup hindret scoring.

Det gikk hele 27 minutter før jeg kunne notere ned Ranheims neste angrep. Tønne førte ballen over midtstreken og la kula i retning Erlien og Mehnert. Dessverre gikk pasningen mellom de to og inn til Branns keeper.

Brann «livsfarlige» i angrep

Brann dominerte fullstendig omgangen. De hadde fire gode sjanser før det ble spilt et innlegg fra høyre. Inne foran mål sto en meget god Castro, fikk ballen på hodet og scoret. Det sto 2-0 til Brann. Det var gått 33 minutter av omgangen.

2 minutter senere rotet Ranheimforsvaret det til. Heggebø var frampå igjen, men denne gang reddet Frenderup. I omgangens siste minutt fyrte Møller Wolfe av et skudd mot vårt mål. Skuddet gikk innom en forsvarer og ut til corner som det ikke ble noe av.

2. omgang og Brann herjet med Ranheim

Det så unektelig ut som om Ranheim kom ut fra garderoben med nye krefter. De tre-fire første minuttene av omgangen ble det målsjanser for Mehnert og Erlien, men alle mislyktes. I det 49. minutt fikk Ranheim en corner fra høyre. Eggen Rismark satte hodet til corneren og den gikk utenfor.

Etter dette var det bare Brann. Kort fortalt så spilte hjemmelaget «ball i hatt» med våre gutter. Både i det 50. og det 53, minutt var Brann farlig frampå, men en god Frenderup avverget nye mål. Etter 60 minutter var kampen helt over for Ranheim. Ikke en pasning traff annet enn en medspiller, mens Brann lot ballen går mellom 4-5 spillere før det ble avsluttet mot mål. Branns Aune Heggebø var frampå igjen og økte ledelsen til 3-0.

Brann ledet OBOS-tabellen klart før denne kampen. Etter kampen et ledelsen økt. Ranheim gjorde sine bytter i andre omgang, men noe sterkere ble ikke laget. Sett bort fra de første 5-10 minuttene ble vi rundspilt. Det var divisjonsforskjell mellom lagene. Horn Myhre la på til 4.0 i den 65. minutt. Ranheim kom til to angrep i det 76. og 77. minutt. I det første tilfellet brøt Mads Reginiussen et Brann-angrep og fikk avfyre et skudd som gikk til corner. Minuttet etter er det Erlien som fyrer av, men Dyngeland i Branns mål redder lett.

Punktum settes av Bård Finne i det 82. minutt. Et skudd som var utakbart for Frenderup. Det sto 5-0. Blomberg var på overtid alene med Frenderup, men Frenderup reddet. Jeg var mektig imponert over Branns spill. Laget var pasningssikkert, hadde stor fart og enorme avslutninger. Ranheim ble rett og slett rundspilt gjennom store deler av denne kampen. Jeg våger å si at Brann var nærmere 8, 9 eller 10-0 enn Ranheim var unna scoring. Selv om det ble braktap i denne kampen beholder vi 4. plass i serien så langt.