A+ A A-

av: Kjell Arntzen

Det vi håpet skulle bli et vendepunkt etter en periode med 2 sure tap og to uavgjorte kamper ble langt fra det, Helt ærlig så var Åsane nærmere 5-3 enn Ranheim var for 3 poeng. Det ble en trist forestilling der Åsane la premissene for kampen. Ranheim fulgte lydig bortelagets plan. Etter fire kamper med kun 2 poeng synes Ranheim nå å være ute av kampen om direkte opprykk, kanskje også en kvalifiseringsplass?

Det sto 0-1 etter 12 minutter

Etter bare 12 minutters spill kom Åsane i føringen. En langpasning fra bortelagets høyreback som hadde løpt seg helt fri, passet ballen tilbake til Åsanes nummer 20 (Stian Nygard) som satte ballen opp i det lengste hjørnet for Frenderup.

Det skulle imidlertid utligne seg kort tid etter. I det 15. minutt dro Ranheim opp et angrep fra lagets venstre side. Erlien slo et vakkert innlegg som endte til debutant Jonas Selnæs. Han satte inn scoringen som førte til 1.1 og fornyet håp hos de knapt 1.000 som satt på tribunene.

Nære på 1-2

I det 21. minutt lå det an til en ny bortelagsscoring. Det så ut som om Frenderup feilberegnet ballbanen fra Åsanes midtbane og var satt ut av spill. Erling Myklebust var frampå for åpent mål og hadde bare å sette ballen i det tomme målet. Heldigvis har vi lynraske Sivert Solli på Ranheim. Sivert rakk tilbake og fikk satt stortåa på ballen og den gikk tilseide for mål. Denne gang slapp vi med skrekken.

I det 41. minutt var det klart for en ny bortescoring. Et søvnig hjemmelag klarte ikke stoppe en fremadstormende Kristoffer Larsen. Larsen sendte et innlegg foran mål. Der dukket Stian Nygard som kontrollert nikket ballen i mål. Omgangen ebbet ut med 1-2 for Åsane, som var ganske fortjent.

Forrykende åpning av 2. omgang

Som i flere kamper denne sesongen har Ranheim hatt forrykende åpninger av andre omgang. Så også i denne kampen. Laget stupte i angrep med en gang. Det gikk ikke mer enn 2 minutter før Marcus Mehnert fikk headet ballen ned til Marklund. Han nølte ikke og banket ballen via tverrliggeren og i mål til 2-2.

I det 55. minutt fikk Åsane idømt en corner. Ballen havnet ute til en helt umarkert Kristoffer Valsvik. Valsvik mottok hjørnesparket og satte det sikkert i mål. 2-3 og det så mørkt ut for at alle poengene skulle bli igjen på Ranheim? Erlien fikk en sjanse i det 64, minutt. Et godt skudd helt ved stolperota, men godt reddet av Åsanes siste skanse. Sjanse ble det også på Sivert Solli i det 71. minutt, men utenfor. Derfra og inn var det Ranheim som styrte det som forgikk på Extra Arena.

Så skjedde det som ofte skjer når Ranheim fikk satt trykk på spillet. I det 83. minutt var det klart for utligning. Denne gang var det Henrik Kristiansen som mottok en ball i returrommet. Henrik fikk et godt treff og skaffet oss utligning. Dommeren la til 2 minutter utover ordinær tid. Den tillagte tiden klarte ingen av lagene å utnytte. Det ble 3-3 og 1 poeng til hvert av lagene.