A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen

På tross av stor framgang fra kampene mot Skeid og Åsane ble det tap på Fosshaugane Campus. Fortjent eller ikke, vi reiser hjem uten poeng. Fortsatt holder vi en kvalifiseringsplass, men nå den sjette og siste. Hakk i hel fosser Kongsvinger fram. De ligger poenget bak, men har bedre målforskjell enn Ranheim.

Sogndal stupte i angrep

I det første fem minuttene dominerte hjemmelaget stort. Vi klarte imidlertid å forhindre Sogndal-scoring før vi fikk bedre kontroll. I det 9. minutt misset Ranheim-forsvaret og ga Sogndal en kjempesjanse. En god Frenderup hadde ingen problem med Sogndals avslutning.

Minuttet etter fikk Ranheim corner. Den endte på hodet til Christian Eggen Rismark, men dessverre så gikk headingen midt i fanget på en god Sogndal-keeper.

Marklund dro opp to vakre angrep i løpet av et par minutter før kvarteret var spilt. Han driblet seg flott fram, men avslutningene sto ikke i stil med forarbeidet.

Mye Ranheim i en periode

Selv om Eurosports reporter (Trønder også) skrøt uhemmet av hjemmelaget syns jeg at Ranheim var minst på høyde med Sogndal. Vi produserte mer og skapte sjanser som i lagets beste perioder ofte endte i scoring. Slik var det ikke i ettermiddag.

I det 15. minutt la Erlien fint inn til Adrian Bartel. Det endte i en dobbelsjanse, men begge skuddforsøkene gikk til side for mål. I det 22. minutt var Erlien på løp mot mål, men 16-åringen i Sogndals mål nådde ballen først.

Så fikk Sogndal sine to sjanser i det 25. minutt. Frenderup viste hvor god keeper han kan være og reddet begge Sogndalsjansene.

Det hadde gått 36 minutter av omgangen da Erlien startet et godt angrep. Han passerte flere Sogndalspillere, men skyter utenfor. Ved denne situasjonen sto Simon Marklund helt fri. Det spørs om Erlien burde sende ballen til Simon?

Så kom 1-0

Jeg hadde for lengst slått av lyden på Eurosports sending. Reporteren ga ikke noe honnør til Ranheim, som i store deler av omgangen styrte kampen, Jeg vil si at mot spillets gang kom Larsson (spiller nummer 9) alene mot Ranheims mål. Han fikk lagt ballen i hjørnet til venstre for en sjanseløs Frenderup.

Etter pause

Da lagene kom på banen etter pause var det lite som tydet på at Ranheim ikke skulle reise hjem med poeng. Marklund hadde en god sjanse etter 54 minutters spill. En god Sæther i Sogndalmålet, slo skuddet til corner. Jeg må også ta med Ruben Altes skudd i den 57. minutt som keeper vippet over tverrliggeren og til corner,

To minutter senere var Erlien på skuddhold. Skuddet kom, men dessverre gikk ballen utenfor. Så ble Mehnert spilt fri og kom alene mot Sæther. Sæther oppfattet situasjonen godt og nådde ballen før Mehnert.

Flere Sogndal-cornere

Det skal ikke legges skjul på at hjemmelaget hadde mange cornere gjennom hele kampen. Felles for de aller fleste av dem var at de endte i hodet på en god Eggen Rismark. Han ryddet unna i stor stil gjennom hele kampen.

I det 73. minutt bygde Ranheim opp et godt angrep på sin venstre side. Ballen endte til Erlien som var i fart gjennom hjemmeforsvaret. Dommeren dømte offside og dermed forsvant denne sjansen. For meg var det helt umulig å se at dette var en riktig avgjørelse?

Avgjørelsen faller

Like etter denne offsiden kom avgjørelsen. Den samme Larsson mottok et innlegg fra Hoven og styrte ballen kontant bak Frenderup i vårt mål. I kampens siste tilleggsminutt var Larsson på farten igjen. Nå kom han alene mot Frenderup. Den kampen vant vår sisteskanse ved å slå ballen til corner.

Av de beste på Ranheim

Personlig syns jeg Ranheim spilte en bedre kamp enn på lenga. God var Frenderup og Christian Eggen Rismark, og Simon Marklund var bedre enn på lenge.