A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Etter lørdagens knallsuksess for Ranheim Fotball med LUTELVAFESTIVALEN, klarte ikke Ranheim TF å følge opp suksessen mot tabellnabo Sandnes Ulf i kveld. Etter å ha ledet 1-0 til pause og ha levert de 10 siste minuttene med bra fotball, raknet alt i 2. omgang. Jeg beklager å måtte si det; men det ble ei elendig forestilling! Etter at Kongsvinger klarte uavgjort mot Sogndal og Ranheim tapte alle poengene hjemme mot Sandnes Ulf, så er vi nå ute av kvalifiseringsposisjonen. Etter kveldens kamp er jeg tilbøyelig til å si; vi er der vi hører hjemme.

En elendig 1. omgang

Begge lag sto for en lite minneverdig 1.omgang. Det første skuddet som ble avfyrt sto bortelaget for, men det hadde da gått 21 minutter. Ranheim hadde riktignok en corner i det 16. minutt, men den var helt uten farligheter. I kjent stil ble det spilt på tvers og tilbake med keeper Frenderup som en sentral skikkelse. Et lyspunkt kunne vi ane i det 33. minutt da Sivert Solli nesten klart å få ballen over målstreken etter et bra angrep på vår venstre side. I det 40. minutt passet Ruben Alte til Mehnert som satte ballen kontrollert ned i hjørnet.

De 10 siste minuttene spilte Ranheim fotball som vi vet de kan når de er på. Laget er ikke påskrudd i store deler av denne kampen, og da blir det ikke poeng! Sandnes Ulf var blekere enn Ranheim gjennom hele omgangen. De lå lavt, men klarte å skape to-tre sjanser som gikk utenfor eller på Frenderup i Ranheim-målet.

Sandnes Ulf brukte pausen godt

Bjarne Berntsen er en ringrev i norsk fotball. Han tok skikkelig grep i pausen med å løfte laget samtidig som han satte inn den farlige Christian Landu-Landu. Det kunne vi se allerede i det 49. minutt. Jostein Ekeland kom seg i skuddposisjon, men skuddet var for svakt til at det bød på problemer for Frenderup.

Minuttet senere var Mehnert frampå med et bra skudd, men skuddet ble godt reddet av Sander Lønning i Sandnes Ulf-målet. I det 59, minutt rotet Ranheim grufullt i eget forsvar. Frenderup var usikker og slo bort ballen, men ikke lengre enn at Eggen Rismark var i duell med bortelagets nummer 25, Sander Ringberg. Ringberg gikk i bakken og dommeren pekte ubønnhørlig på straffemerket. Espen Berger satte straffen kontant i mål.

Et par minutter senere vartet bortelaget opp med et godt angrep på sin venstre side. Ballen ble lagt inn foran vårt mål og der var Ingvald Halgunset (nummer 17) og headet Sandnes Ulf i føringen. 1-2 og Ranheims triste rekke med uavgjorte og tap ble forlenget. Halgunset hadde også en gedigen sjanse etter 75 minutters spill, men forsøket gikk utenfor.