A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Det som ikke hjalp var at Sandnes Ulf led et sviende nederlag mot tabelljumbo og nedrykksklare Grorud. Og det på eget gress i Sandnes. Vi led selv et sviende, men fortjent nederlag mot formlaget Kongsvinger her på Extra Arena. Til det er å si: Kongsvinger var slett ikke en uoverkommelig motstander. Jeg bruker Peders ord i pausen; «Vi var gode i kampens tre første minutter».

Trodde bunnen var nådd

Etter forrige hjemmekamp mot laget som ble knust av Grorud i denne runden, Sandnes Ulf, trodde jeg bunnen var nådd. Så feil kan man ta. Kveldens kamp var dessverre et nytt bunnivå som jeg ikke trodde Ranheim hadde inne.

I følge Terje Walther i speaker-bua var det 888 tilskuere tilstede, Jeg tør med sikkerhet si at det var ikke mange av disse som gikk hjem og var fornøyde. Det er trist og bare trist. Gutta på laget vil nok vise oss hva de kan være gode for, men de lykkes ikke. Kanskje kan det være at de ikke kan (får lov til ) å løsne seg fra det innøvde fram, tilbake og lange framspill uten mål og mening?

Første omgang

Det åpnet så bra med et skudd fra Erlien allerede etter 3 minutter. Skuddet gikk utenfor, som det skulle vise seg å bli flere av utover omgangen og i andre omgang. Skikkelig heldig var vi etter 8 minutter da Sondre Langås takler en Kongsvingerspiller som var klar for å sette kula bak Magnus Lenes i vårt mål.

Fra det 4. til det 35. minutt var det Kongsvinger som styrte kampen, De hadde sjanser i fleng, men en god Lenes var på plass da ballen hadde kurs for mål. Godt var det også at flere Kongsvinger-sjanser gikk utenfor.

I det 35. minutt var det klart for 0-1. Et angrep som ble rullet opp på KILs venstre side ble lagt inn foran mål. Der var Martin André Skjølstad og plasserte ballen bak Magnus Lenes.

Ranheim fikk en sjanse etter 38 minutter da Simon Marklund la en smart stikker til Mehnert. Synd for oss så nådde ikke Mehnert ballen før Kongsvingers keeper.

Andre omgang

Ranheim hadde et viss trykk på gjestene i den første halvtimen av omgangen. Noen halvsjanser ble produsert, men ikke med den største kvaliteten. Magnus Høiseth fyrte av et bra skudd etter 58 minutter, men keeper reddet forsøket.

Sivert Solli hadde et raid på sin høyre side, la inne foran mål, og det ble rotet bort i feltet, Mehnert fikk mye ball å løpe etter, men felles for alle pasninger som var myntet på spissen, var at de var alt for upresise,

I det 88. minutt fikk Ranheim frispark ca. 20 meter fra KIL-målet. Erik Tønne gjorde seg klar, men skuddet gikk i muren og så til side for stanga.

Minuttet sener kom KILs Eric Taylor alene mot Magnus Lenes, Skuddet gikk til side for mål. 4 minutter på overtid ble kampen definitivt avgjort. Martin Andersen la ballen kontrollert til side for Magnus.

For å gjøre denne oppsummeringen helt ferdig forteller jeg at Christina Eggen Rismark sørget for å få rødt kort i den tillagte tiden!

Alexander Fosnæs

I pausen hadde vi besøk av den tidligere så solide høyrebacken Alexander Fosnæs. Han var slett ikke fornøyd med det han hadde sett i første omgang. Nå går han ledig etter avgangen fra Stjørdals-Blink.

Etter pausen fikk jeg en kort prat med Fosnæs og spurte om han ikke kunne komme tilbake til Ranheim? Svaret kom kontant; «Jeg er klar, jeg». Mitt spørsmål til fotballedelsen; - Kan ikke Fosnæs tilbys kontrakt og ta plass som forsvarer? Sivert Solli og kanskje også Erik Tønna kunne da få de plassene der de duger best, - som kantspillere i ei angrepskåt rekke.