A+ A A-

Av: Kjell A. Arntzen

Det flotte søndagsværet fristet denne gang mer enn kampens første halvtime. Det ble en tur rundt om på Ranheim framfor denne halvtimen foran TV-skjermen. Flott tur, og da TV´n ble slått på og det sto 0-0 så var ikke turen bortkastet. Det første jeg hørte var at programlederen sa: «Stabæk har eid denne kampen så langt».

Så kom 1-0 til hjemmelaget

Jeg hadde ikke før funnet plassen i godstolen da Stabæk fikk corner. Corneren ble slått helt inne mot Ranheims

mål og det så ut for at Lenes hadde full kontroll. Det hadde han imidlertid ikke. Lenes mister ballen og Gift Orban kan ikke gjøre annet enn å gi hjemmelaget ledelsen.

Stabæk fortsatte kjøret mot Ranheim-målet og Lenes. I det 33. minutt var Stabæk farlig frampå igjen, men denne gangen var Lenes på pletten og ryddet opp. I det 37. minutt var Orban frampå igjen. Denne gang var det en god Langås i vårt midtforsvar som avklarte.

Ruben Alte scoret

Minuttet før pause sendte Ruben Alte avgåre en suser fra rundt 18 meters hold. Ballen føk i mål uten at Stabæks keeper hadde sjanse for å avverge scoring. Det så egentlig ganske så lyst ut da lagene gikk til pause.

Pausen gjorde bra

Det var et friskt Ranheimslag som entret banen for 2. omgang. Kun tre minutter var gått da Erlien kom seg i skuddposisjon etter sentring fra Henriksen. Fra en skrå vinkel la han ballen utenfor keepers rekkevidde og det sto 1-2. Vi var i føringen på bortebane, for første gang på lang, lang tid,

Stabæk presset på

Det vil være fullstendig feil å si at hjemmelaget hadde gitt opp håpet om 3 poeng. De hadde store sjanser i 53., 57. og det 60. minutt. Kun gode redninger av Lenes gjorde at vi fortsatt hadde poengene inne.

Stabæk dro til med en massiv kanonade mot vårt mål og Lenes i de minuttene som fulgte. Det kunne ikke ende med annen enn en utligning. I det 62. minutt endte ballen til Jensen som kurlet ballen inn fra høyre side

I det 65. minutt hadde hjemmelaget en ny sjanse. Nok en gang var Lenes der og reddet. Den missen han hadde ved 1-0 var til de grader rettet opp.

Ranheim hadde også sine muligheter

Selv om Stabæk hadde skaffet seg et solid tak på kampen, var vi ikke uten muligheter. Mehnret hadde et bra skudd i det 67. minutt, men Stabæks keeper reddet, Fire minutter senere var det Alte sin tur, men det løse skuddet bød ikke på problemer for hjemmelagets keeper.

I det 73. minutt fikk vi et av kampens høydepunkter. Sivert Solli dro i stor fart opp et angrep på vår høyre side. Etter å ha vært innom et par Ranheim-spillere, endte ballen igjen til Solli som fyrte av, Ballen gikk på innsida av hjemmelagets høyre stolpe og ut. Dette hadde fortjente en bedre skjebne!

Mehnert nær selvmål

Det er ikke ofte vi ser Mehnert i scoringsposisjon foran eget mål. Det skjedde denne gang i det 82. minutt. En avklaring - som ble som et villskudd – endte i vår tverrligger og ut.

Etter dette roet kampen seg ned, men Stabæk så fortsatt mulighet for å sitte igjen med 3 poeng. Så skjedde det som ikke skulle skje. Klokka viste 90 minutter da Normann Hansen kom alene mot Lenes og satte ballen kontant bak Lenes og i mål. Dermed måtte Ranheim reise hjem med en hederlig prestasjon som ikke ga poeng.

Mye bra fra Ranheim

Stabæk framsto som det beste laget og fikk fortjent 3 poeng. Det underslår ikke at Ranheim framsto på en annen måte i denne kampen enn i de siste åtte kampene. En ting var at tversoverspill og tilbakespill var fraværende. Nå søkte vi fram på banene med spill i lengderetningen.

Altes skudd var en opplevelse i seg selv. Likeså Sollis raid og skudd i stolpen. Laget syntes å stå opp for hverandre.

Jeg ble imponert over

Sondre Langås ryddet godt opp i forsvaret, var våken og spilte kreativ framoverfotball. Debutanten Brage Prestmo Kvithyld kan være stolt av sin debut. Her har vi trolig en midtstopper som etter hvert vil forsvare en plass i midtforsvaret. Ruben Altes mål og innsats var imponerende. Samtidig må jeg gi Magnus Lenes kred for at han sto fram etter missen som ga hjemmelaget ledelse i 1. omgang. Han berget langt mer i 2. omgang enn det vi kunne forvente. Alt i alt var dette en bra gjennomført kamp mot den klarest opprykkskandidaten ved siden av Brann.