A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

850 forventningsfulle tilskuere hadde møtt fram for å følge Ranheims kamp mot Raufoss. Det så ut for å bli en enkel oppgave å slå bortelaget, men det ble det faktisk ikke. Ranheim spilte nok en god kamp og sikret seg alle poengene til slutt, men det siste kvarteret ble uhyre spennende.

Ranheim hadde faktisk store problemer med å spille seg gjennom to bastante forsvarsrekker i gule drakter. Første omgang ble relativt jevnspilt, men hjemmelaget hadde nok de største sjansene uten at vi kan si at sjansene var så enorme.

Det gikk 21 minutter

Det gikk faktisk hele 21 minutter før den første sjansen bød seg. Markus Mehnert hadde spilt seg fri på høyre side og fyrte av, men skuddet gikk i nettveggen.

Noen minutter senere hadde Fillip Brattbakk et godt skudd fra langt hold. Lenes slo skuddet til corner. Så fikk vi se en flott kombinasjon mellom Marklund og Mehnert, men de flotte trekkene ble skuslet bort.

I det 32. minutt fikk Marklund et godt treff fra venstre, men også denne gang gikk ballen til side for Lauvli i Raufoss-målet.

Sivert Solli førte an

Så langt i kampen hadde vi sett lite til Sivert Solli. I det 35. minutt førte han i kjent stil opp på Ranheims høyre side. Vakkert la han ballen inn foran mål og den havnet hos vår toppscorer Vegard Erlien. Erlien headet rett på keeper Lauvli som ga retur. På returen var Erlien på plass og gjorde 1-0.

Med 1-0 ebbet 1. omgang ut og det luktet 3 poeng.

Marklund – Erlien

Som så ofte før puttet Ranheim ballen i mål før publikum hadde funnet sine plasser, Minuttet etter hvilen kombinerte Marklund og Erlien flott og Erlien gjorde 2-0.

I det 52. minutt fikk Raufoss corner. Corneren blir lagt presist i retning Raufoss sin spiller nummer 28, Mame Mor Nidiaye. Han satte kula inn bak Lenes. Etter denne reduseringen så det ut for at Raufoss fikk ny tenning. Et nytt skudd fikk bortelaget avfyrt i det 55. minutt, men Lenes var på plass og slo ballen ut.

Sju minutter senere var bortelaget igjen på besøk hos Lenes. Også denne gang sto Lenes godt plassert og bokset ballen ut på banen igjen.

Bommet for tomt mål

Raufoss spilte seg etter hvert til et bra grep om kampen. Det førte til at selv Lauvli i bortelagets mål ble offensiv. Kanskje var han vel offensiv da Mehnert i det 72. minutt kom alene mot tomt mål, men skjøt i nettveggen.

Raufoss hadde et stort antall cornere i løpet av fem minutter i omgangen. Flere av dem var farlige, men ingen fant veien til Ranheims nettmasker.

Men så …..

I det 76. minutt så det ut for at det hele gikk i svart. Et godt Raufossinnlegg fra høyre traff en totalt umarkert Nadiaye som kontant satte pannebrasken til og det sto 2-2.

Skulle vi heller ikke klare 3 poeng i den siste hjemmekampen for sesongen?

12 minutter før slutt

12 minutter før slutt ble Ruben Alte felt innenfor Raufoss sin 16 meter. Dommeren dømte straffe! Marcus Mehnert gjorde seg klar ved straffemerket og satte ballen kontant i mål. Dermed sto det 3-2 til Ranheim.

Tre minutter før dommeren blåste av kampen satte Ranheim inn Mikke Karlsen til sin siste kamp i Ranheimstrøya. Nok en gang kunne han ha plusset på vår scoringsstatistikk. Samtidig som han hadde gitt meg rett på måltipset (4-2).

Den godeste Mikke pirket ballen i god scoringsposisjon løst ved nærmeste stolpe. Det ble ingen utfordring for målvakta. Et skudd i langhjørnet var kanskje mer naturlig? Men takk til vår nummer 9, Michael Karlsen for mange gode opplevelser på Extra Arena.

Fortsatt håp om kvalifisering

De andre resultatene gikk vår vei denne gang. Sandnes-Ulf rotet bort seieren mot Stabæk. I denne kampen ble det uavgjort. Det betyr at Sandnes-Ulf må slå Bryne på Jæren i siste runde. Ranheim må vinne mot Start i Kristiansand.