A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen                       foto: Rune Johansen

Aa marthe keeper

Ranheimsjenta Marthe Kongstorp Johansen etter en kamp for landslaget mot Ungarn

 

Det hele har gått ganske ubemerket forbi oss. Helt utrolig er det likevel! Vi har to Ranheimsjenter på et høyt norsk nivå. De har begge representert i den norske landslagsdrakten på A-lag og på Ungdomslandslag. Jeg snakker om søstrene Silje og Marthe Kongstorp Johansen med røtter i Olderdalen. Dette er en hendelse som Ranheimsavisa må omtale som en av sine «sporadiske» artikler i januar. Det var et flott treff for meg på «romjulsdansen» der jeg traff en stolt bestefar fra Olderdalen, Aage Johansen. Han kunne fortelle meg noe om de flotte barnebarna sine.

Startet med hockey i Trondheim

Silje og Marthe startet sin hockeykarriere her i Trondheim. De var da henholdsvis 9 og 6 år da de satte hockeyskøytene på bena og ble med i Rosenborg Ishockeyklubbs jentelag.

Ganske tidlig var det blitt en så bra kvalitet i disse jentene at de trente med Rosenborgs gutter! Senere var de også med i Wing Hockeys damer som nå er under Nidaros Hockey. De har også spilt for Astrors guttelag!

Silje er den eldste av søstrene. I dag er hun 20 år og kan se tilbake på 3 år i Wing der hun det første årets spilte i 1. divisjon. Det gikk ikke dårligere enn at dette jentelaget vant serien og spilte seg opp i Eliteserien som nå heter Bambusligaen, Her var hun med i 2 sesonger.

Det ble «svenske» av Silje

Silje dro til Sverige for å gå videregående skole. Det ble i Örnsköldsvik like ved Sundsvall, Her spilte hun for den kjente ishockeyklubben MoDo. Det ble tre år i klubben før hun dro til Malmö Redhawks og videre til hennes nåværende klubb, Södertälje SK.

En klubb med ambisjoner

Södertälje SK er en klubb med ambisjoner. Den svenske serien er godt i gang og så langt har det gått veldig bra med Silje og Södertälje. Så langt er de ubeseiret og går for opprykk, De to siste hjemmekampene endte med seire, men nå står en rekke bortekamper for tur.

Jeg sakser dette fra stedets tidning: «SSK fick en lyckad avslutning på 2022 med två raka segrar. Nu inleder laget ett tufft spelschema med fyra bortamatcher på de fem kommande omgångarna».

VM-kamper med flagget på brystet

Aa Silje med slvet

Silje Krogstoft Johansen viser stolt fram trofeet fra U-18 VM i divisjon 1B

Aage forteller at Silje i 2020 spilte landskamper for Norge under U-18 VM. – Dette mesterskapet gikk i Polen hvor jentene tok gull og dermed rykket opp til divisjon 1 A. Det må vi kunne si var en bra prestasjon, slår han fast. – Jeg må også få fortelle at Silje spilte både OL-kvalifisering og VM-kvalifisering i Tsjekkia og Frankrike i sesongen 2021-2022. Det var med det norske A-landslaget! Det ble ingen seier i OL-kvalifiseringen, men VM resulterte i en super sølvmedalje.

Marthe er keeper

Hele landslaget med Silje i bakerste rekke nummer to fra høyre

 

Aa hele landslaget U 18 VMI skrivende stund er søster Marthe i Italia for å spille i U-18 VM. Nå skal hun forsvare det hennes søster var med på i 2020 da hun var med på å ta Norge til divisjon 1 A. Hverdagen tilbringes på Lillehammer og som student ved NTG. Det første året på videregående tilbrakte hun i Karlskrona som ligger sør i Sverige. Dette gjorde hun for å satse på ishockey. Etter dette året flyttet hun tilbake til Norge og Lillehammer for å være med på Lillehammers damelag som nå hadde spilt seg opp i landets øverste liga, Bambusligaen.

-       Det går veldig bra med Marthe nå. I Bambusligaen står hun med den høyeste redningsprosenten etter halvspilt serie. Laget har vunnet 11 av 12 kamper med henne i mål, forsetter Aage. – Jeg må nesten få tilføre noe til hennes karriere som Lillehammer-spiller: Lillehammer slo favoritten Stavanger Oilers i hjemmekampen 5-2. Her ble Marthe kåret som lagets beste spiller med 28 kvalifiserte redninger.

Aage forteller meg at i fjorårets VM i Ungarn spilte hun 3 av 4 kamper for Norge, Den stolte bestefaren legger til: - I en av kampene ble hun kåret til lagets beste spiller. Så fortsetter en stolt bestefar å svinge seg i dansen under RanheimsDansens juledans. I denne grenen tror jeg Aage overgår sine tøffe og dyktige barnebarn?